Creşterea populaţiei va pune o mare presiune asupra resurselor de hrană existente acum, dar dacă se vor face eforturi pentru extinderea și îmbunătățirea acvaculturii marine , oceanele ar putea deveni o sursa principala de hrană pentru umanitate.
Lipsa de apă potabilă și de spațiu anunță o incapacitate tot mai apropiată a agrigulturii de a satisface nevoia de hrană a populației.
În ultimele doua decade, capturile de pești au intrat în declin la nivel global și măsurile de conservare alaturi de un consum controlat au permis doar o refacere limita a speciilor.
În prezent acvacultura marină prezinta un mare potențial în ce privește cultivarea sustenabilă.
Se pare că aceasta crestere va depinde de adaptarea tehnicilor curente astfe încât hrana necesară animalelor marine să fie ea însăși procurata din acvacultură, decât recoltata de pe sol și derivată din agricultură.
cercetătorii cred că acest obiectiv este fezabil dacă mai multe vietăți marine aflate pe o pozitie inferioară în lanțul trofic vor fi cultivate, ca de exemplu planctonul și algele. Acestea ar putea fi folosite ca sursă de hrană atât pentru oameni cât și pentru pești.
(sursa: Descoperă.ro)
Cum închiriază un student o garsonieră în centrele universitare din România... O altă familie își caută cu disperare fiica. Maria are 14 ani și a dispărut de acasă. Mama imploră ajutor!...