Antena Căutare

Ocna Mures: Surparea de teren stagneaza, dupa ce craterul a ajuns la 10.000 de metri patrati

Surparea de teren de la Ocna Mures stagneaza si nu se propaga catre blocurile de locuinte, potrivit expertilor in geologie si geofizica. Craterul format in urma surparii terenului masoara peste de 10 mii de metri patrati, insa in ultimele ore fenomenul nu s-a mai amplificat. Trei imobile au fost distruse si mai multe sunt in pericol de prabusire in urma surparii de teren.

Autoritatile si localnicii din Ocna Mures sunt insa in continuare in alerta. Nu au mai fost evacuate alte persoane, insa s-a dispus avertizarea populatiei din zona si pregatirea pentru evacuare, daca situatia o impune.

Specialistii care au analizat situatia de la Ocna Mures sustin ca, deocamdata, nu vor mai evacua alti oameni in afara de cei 19 care s-au mutat deja. Sunt pregatiti insa de orice.

Surparea pamantului nu a fost provocata insa de apa provenita din cele doua sonde, asa cum s-a crezut initial, ci a fost urmarea a zeci de ani de exploatare in zona.

De aceea, studiile geotehnice vor continua in mai multe zone din oras, pentru a preveni viitoare incidente.

De asemenea, echipa care a facut studiul va propune inchiderea celorlalte sonde din Ocna Mures.

In acelasi timp, prefectul judetului Alba a cerut guvernului sa aprobe prin ordonanta de urgenta suplimetarea bugetului local, astfel incat sa poata incepe reabilitarea zonei, iar oamenii ale caror case au fost afectate sa fie despagubiti.

O alta problema pe care trebuie sa o rezolve autoritatile, este acoperirea lacului aparut in interiorul craterului, care are o adancime intre 9 si 6 metri.

Baia Mare: Copil, spulberat pe trecerea de pietoni de un taximetrist... Bacau: Familiile afectate de explozie vor primi temporar locuinte mobilate de la compania E-ON...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x