Antena Căutare

Oile de Camerun baga spaima-n miorite: Au carnea dulce si mananca uscaturi!

Nu se tund, nu se mulg, iar carnea lor are gustul vanatului salbatic. Si nu sunt doar delicii in farfurie. Oile de Camerun incep sa devina o afacere de nota zece pentru un sibian. Usor de intretinut, animalele par facute pe sufletul omului. Si pe buzunarul lui. In scurt timp a ajuns sa aiba o turma de 70 de astfel de oi, dar barbatul are planuri mult mai mari.

Cainii de paza nu isi mai au rostul… Oile de Camerun trag la ingrijitorul lor mai ceva ca ursul la miere. Bine, omul are si un secret. Cand ia in mana o sticla umpluta cu pietricele, animalele vin ca la o strigare.

Vasile Opris a inceput cu zece oi si un berbec. Usor-usor, turma a ajuns sa numere 70 de capete. Iar crescatorul este in delir. Sunt oi de carne dulce, fara mirosul sau gustul specifice celor autohtone si cu colesterol aproape de zero. Cele mai mandre dintre ele sunt cele negre. Nici nu e de mirare. Pretul uneia ajunge la 350 de euro. Asa ca oile cameruneze au ajuns sa bage spaima in cele romanesti.

“Nu sunt pretentioase! Spre exemplu, asta-vara, cand era seceta, cand toata lumea s-a plans, ele s-au dus acomodat foarte bine! Au mancat uscatura”, se lauda Vasile.

Cand va ajunge la 500 de capete, cum isi propune, omul vrea sa ajunga sa vanda si haine din pielea acestor animale. Momentan, afacerea e inca la inceput. Un inceput promitator!

Un muncitor de la Mechel Targoviste a suferit arsuri grave in urma unei explozii... RATB va reorganiza traseele din zona centrala cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x