Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Orașul din România care confiscă banii obținuți prin cerșetorie. Hotărârea a fost adoptată azi

Consiliul Local Arad a aprobat hotărârea care prevede înăsprirea măsurilor sancţionatorii împotriva persoanelor care apelează la mila publicului. Sumele rezultate din cerșetorie vor fi confiscate și transformate în venit la bugetul local.

Consiliul Local Arad a aprobat hotărârea care prevede înăsprirea măsurilor sancţionatorii împotriva persoanelor care apelează la mila publicului. Sumele rezultate din cerșetorie vor fi confiscate și transformate în venit la bugetul local.

„Hotărârea adoptată azi prevede nu numai o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali împuterniciţi în acest scop să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate aşa cum a dat şi în alte oraşe din ţară, cum este, de exemplu, Clujul, unde o hotărâre locală similară a fost aprobată acum câţiva ani şi dă rezultate. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi. Nu cred să avem probleme cu implementarea lui”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Localnicii sunt rugați să renunțe la obiceiul de a oferi cerșetorilor sume de bani și să anunțe autoritățile de prezența cerșetorilor pe străzile din oraș.