Căutare Live

Orlando Şchiopu, care a coordonat pentru scurt timp intervenţia din clubul Colectiv: Am dat faţă în faţă cu o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o. Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi

Orlando Şchiopu, care a coordonat pentru scurt timp intervenţia din clubul Colectiv şi care, conform Libertatea, este cel care poate fi auzit înjurând victimele, a spus, joi, în conferinţa de presă, că pompierii au fost anunţaţi atunci de un incendiu, şi nu că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieşi dintr-o incintă sau mari arşi. "Am dat faţă în faţă cu o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o. Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi", a spus el.

"Am dat faţă în faţă cu o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o. Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi. Am fost anunţaţi pentru un incendiu, nu anunţaţi că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieşi dintr-o incintă sau mari arşi", a spus Orlando Şchiopu.

El a spus că, acolo, pompierii a trebuit să verifice dacă se mai manifestă incendiul, dacă era stins, dacă se mai putea propaga şi să mai salveze "ce mai era de salvat".

"Era mult mai important să scot toţi oamenii din acea incintă, să îi evacuăm la ambulanţe", a afirmat el.

El a menţionat că iniţial s-au deplasat cu 3 autospeciale de stingere, fiind chemate succesiv şi alte echipaje. "Procedurile de intervenţie s-au respectat", a susţinut el.

Şchiopu a spus că s-au organizat în scopul salvării.

"În interiorul clubului sunt pompieri care caută. Nu se văd pe imagini. (...) Toţi pompierii care au fost acolo au acţionat cum au putut mai bine", a mai spus el.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul Colectiv, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Sursa : news.ro

Sorina Pintea, după ce au fost difuzate noi imagini de la Colectiv! „S-au făcut paşi importanţi”. Câți pacienți arși poa... Șocant! Și-a dat demisia din poliție după 20 de zile. Ce l-a făcut pe tânăr să ia aceasta decizie. „Nu vreau să mor din...
Ultimele știri