Antena Căutare

Pandemie COVID-19. Când preconizează autoritățile că vom reveni la normal: ”Este scenariul cel mai optimist”

În scenariul cel mai optimist, medicul Alexandru Rafila crede că vom revenim la normalitate la finele lui septembrie. Cu toate acestea, el a precizat că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale coronavirusului.

alexandru rafila si persoane care poarta masti pana se termina pandemia de covid 19 Galerie
Medicul Alexandru Rafila crede că vom revenim la normalitate la finele lui septembrie | Shutterstock.com & Hepta.ro

”Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate.

Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Câți oameni trebuie vaccinați pe zi pentru a stopa înmulțirea cazurilor

Expertul a afirmat, la postul TV menționat, că trebuie să fie vaccinați 100.000 de oameni pe zi pentru a putea reveni cât mai curând la normal. El dă exemplu statul Israel, acolo unde au fost imunizați prin vaccin mulți cetățeni.

Citește și: În ce stare este Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, după infectarea cu SARS-CoV-2. Artistul se află internat la ATI

”Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a mai explicat Rafila.

De asemenea, medicul a mai punctat faptul că este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie.

”Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a subliniat el.

Citește și: De ce se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândurile elevilor și adolescenților. Cum poate fi evitată infectarea

17 localități din Ilfov, în scenariul roșu Covid-19

17 localități din județul Ilfov au trecut în scenariul roșu, după ce coeficientul de infectare a depășit 3 la mia de locuitori.

Localitățile intrate în scenariul roșu sunt Balotești, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, 1 Decembrie, Dobroești, Moara Vlăsiei, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Voluntari.

În cele 17 localități mai sus menționate, autoritățile au decis să închidă școlile, iar restaurantele și cafenele vor funcționa doar în exterior.

Citește și: Emilia Ghinescu, declarații după ce s-a vindecat de Covid-19. Ce a mărturisit artista

În plus, se închid și sălile de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de cultură.

Cu toate că unitățile de învățământ se vor închide, elevii care locuiesc în localitățile enumerate și care studiază în București vor putea merge la cursuri cu o declarație semnată de părinți.

17 localități din Ilfov, în scenariul roșu Covid-19. Se închid școlile, sălile de jocuri și restaurantele la interior... Calendar BAC 2021. Cum se desfășoară examenul maturității pentru absolvenții de liceu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x