Antena Căutare

Paste mai sarac in 2010: preturi mai mari dar si miei mai putini

Peste mai putin de doua saptamani vor sarbatori Sfintele Sarbatori de Paste. Din pacate, preturile la carnea de miel se anunta mai mari cu 30% fata de 2009.

Nici legumele nu sunt mai ieftine, cel putin in pietele din Bucuresti. In restul tarii situatia este ceva mai buna, insa acest lucru nu ii incanta pe someri sau pe pensionari, categoriile sociale cele mai defavorizate in aceasta perioada a anului.

In unele zone din tara preturiel sunt mai mici fata de 2009, insa puterea de cumparare a scazut mai mult fata de aceeasi perioada, asa ca per ansamblu pentru cumparatori situatia e grea.

"Voi renunta la carnea de miel in acest an, fiindca avem familie mare si nu ne permitem", declara o cumparatoare dintr-o piata din Iasi.

Pretul unui kilogram de carne de miel se va situa in piete in acest an in jurul sumei de 18-19 lei, mai mare cu 2-3 lei fata de 2009. Comercializarea carnii de miel va incepe din 24 martie. In magazine insa carnea de miel va ajunge si la pretul de 25 de lei per kilogram.

In schimb, preturile la produsele lactate au scazut, insa vanzatorii se plang de faptul ca produsele lor se vand greu, din cauza puterii de cumparare scazute a oamenilor.

La zarzavaturi preturile sunt similare cu cele din 2009.

Votul asupra motiunilor PSD si PNL se da marti, la pranz... Erou la 11 ani! Un baiat din judetul Iasi a intrat in foc pentru a salva un bebelus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x