Antena Căutare

Patru sute de bebelusi sunt abandonati in maternitati, in fiecare an

In fiecare an, cel putin 400 de bebelusi sunt abandonati in maternitati. Un numar imens. Parintii se dezumanizeaza si isi condamna copiii la chin.

Dar la Piatra Neamt, am gasit o poveste uluitoare. Adrian, un baietel care are deja 10 luni si a fost adoptat de angajatele spitalului. Pe el mama lui adevarata l-a luat de cateva ori acasa dar doar ca sa-i incaseze alocatia. Dureros, insa asta se intampla in Romania lui 2012.

Adrian are numai zece luni si, de cand a venit pe, lume spitalul i-a devenit casa. Si-a vazut mama de putine ori. Ultima data, pret de cateva ore. Apoi, o ambulanta l-a adus inapoi la spital.

"Mama, dupa doua ore, dupa ce a ajuns acasa a chemat din nou salvarea, iar sticla de lapte era neatinsa. Deci, nu s-a preocupat deloc de copil si ne-a trimis in dar si certificatul de nastere in original", spune Mariana Apetrei, o asistenta medicala.

In cele mai mult cazuri, mamele cer externarea copiilor pentru a beneficia de ajutoarele de la stat, insa, apoi, isi abandoneaza pruncii.

Asta a facut si mama lui Adrian. In prezent, castiga 450 de lei lunar de pe urma copilului, pentru carea merita sa faca un drum pana la Spitalul din Piatra Neamt. Fara urma de tristete, mama ne spune ca ar vrea sa renunte la Adrian, dar si la unul din cei trei copii pe care ii mai are acasa. Ea spune ca nu are cu ce sa-i creasca.

E scuza pe care o gasesc probabil multi dintre parintii care-si uita copiii in saloanele sectiei de Pediatrie a Spitalului din Piatra Neamt. Acum, opt suflete isi cauta mamele cu privirea, dar au fost si mai multe. Unii zac intr-un pat de spital de cand s-au nascut. Altii au stat cateva luni in familie dupa care s-au intors aici bolnavi. Cei parasiti vor ajunge in grija unui asistent maternal sau vor fi dati spre adoptie.

Prima plangere penala impotriva lui Cristian Sima a fost depusa de Monica Nistorescu... PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea in weekend ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x