- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
România ocupă locul 54 între statele în care copiii sunt puși în pericol de sărăcie, conflicte şi discriminare de gen, potrivit unui raport publicat de organizația Salvaţi Copiii privind minorii, în care au fost cuprinse în total 175 de țări.
Pe același loc cu România se află Mauritius şi Tonga.Țara noastră se află în clasament după Muntenegru şi înaintea Armeniei.
În comparație cu anul precedent, condiţiile de trai pentru copii au fost îmbunătăţite în România, la fel ca în majoritatea ţărilor din America de Sud şi Asia, dar şi în Statele Unite ale Americii.
Peste jumătate dintre copiii din întreaga lume, mai mult de 1,2 miliarde, sunt ameninţaţi de sărăcie, conflicte şi discriminare de gen, potrivit raportului organizaţiei Salvaţi Copiii publicat miercuri.
Lansat cu două zile înainte de Ziua Internaţională a Copilului, raportul „End of Childhood” (sfârşitul copilăriei, n.r.) analizează cum aceşti trei factori cheie răpesc copilăria minorilor din întreaga lume.
În al doilea an, studiul „The Many Faces of Exclusion” (numeroasele feţe ale excluderii, n.r.) include un index cu 175 de ţări în care copilăria este mai puţin şi mai mult afectată.
Între factorii care ameninţă copilăria se numără strămutarea generată de conflicte şi violenţe extreme, rata mortalităţii copiilor cu vârste sub 5 ani, rata căsătoriilor minorilor, a naşterilor în rândul adolescentelor, a abandonului şcolar şi malnutriţia.
Raportul clasează ţările de la cele în care minorii sunt cel mai puţin afectaţi la statele în care cei trei factori le ameninţă copilăria cel mai mult.
Singapore şi Slovenia ocupă primul loc, cu Norvegia, Suedia şi Finlanda, care completează topul cinci. Opt dintre ultimele zece ţări sunt state vest şi central africane, cu Nigeria pe ultimul loc, pentru al doilea an.
Statele Unite ale Americii ocupă locul 36, între Belarus şi Rusia, mult în urma unor state precum Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Canada.
„În timp ce unele ţări înregistrează progrese - în cazuri ca mariajul precoce, lipsa accesului la educaţie ori la sistemul sanitar -, progresul nu are loc suficient de rapid pentru cei mai vulnerabili copii din lume”, a transmis Carolyn Miles, preşedinte şi CEO al Salvaţi Copiii.
Concluzia studiului este că peste un miliard de copii trăiesc în ţări sărace, 240 de milioane - în ţări afectate de conflicte, şi mai mult de 575 de milioane de fete trăiesc în ţări în care favorizarea de gen este o problemă importantă.
Aproximativ 153 de milioane de copii trăiesc în 20 de ţări afectate de toţi cei trei factori. Între ele, Sudanul de Sud, Somalia, Yemen şi Afganistan.
Salvaţi Copiii face apel către guverne pentru a asigura că niciun copil nu moare din cauza unei boli tratabile sau prevenibile, că nu este subiectul violenţelor extreme, victimă a malnutriţiei, forţat să se căsătorească ori să muncească, şi ca ei să aibă acces la o educaţie de calitate.
Răsturnare de situație în cazul artistului preferat al lui Ceaușescu! Alexandru Jula n-a murit: medicii au confirmat! Ce... "Mi se scurge roșu de pe față. Pe mâini sunt plină de sânge". Tânără, tâlhărită la metrou, la Unirii: "Da...