Antena Căutare

Pensiile, marul discordiei in Guvern

Desi potrivit unor surse ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-ar fi promis pensionarilor ca se poarta discutii ca pensiile mici, sub 1.000 de lei, sa nu fie taiate cu 15%, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, le-a taiat acestora orice speranta. "Toate pensiile vor fi scazute. Punctul de pensie nu poate fi scazut diferentiat", a declarat Vladescu.

Mihai Seitan, a negat oficial posibilitatea ca pensiile sub 1.000 de lei sa nu fie reduse. Acesta a explicat ca la intalnirea de marti cu pensionarii care au protestat in fata ministerului nu s-a discutat despre acest subiect.

"Am primit niste pensionari astazi care au pichetat Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisa, in care isi doresc cateva rezolvari, intre care sa nu scada pensiile sub o mie de lei cu 15%, dar si sa nu se aplice coplata la sanatate si sa aiba bilete de odihna si tratament in lunile iunie, iulie si asa mai departe. Am primit acele note, am discutat cu ei care este situatia financiara acum si de ce e necesar sa facem aceasta reducere la pensii, pentru ca numai de pensii a fost vorba, explicandu-le si de situatia celorlalte sisteme din Romania, salarizare si asa mai departe, urmand ca toate solicitarile care le-au facut sa le analizam pana luam decizia definitiva. Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta de a nu reduce pensiile sub o mie de lei
'', a spus Seitan, precizand ca aceasta solicitare este una normala si care trebuie luata in discutie.

Seitan a catalogat protestul pensionarilor drept unul ''excesiv'', in conditiile in care acestia au ales sa se lege cu catuse de gardul care ii imprejmuia.

Francesco Rodella, avocatul lui Mutu: "Ne gandim sa facem recurs la TAS"... Fara apa la robinet in Bucuresti! Vezi zonele afectate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x