Pensiile vor fi tăiate de la 1 ianuarie 2019! Anunțul neașteptat: ”Sute de mii de români vor avea o iarnă grea!”

 

Modificarea legii pensiilor continuă să stârnească discuții aprinse, iar un oficial susține că sute de mii de români vor primi, de la începutul anului, bani mai puțini. 

Astfel, conform vicepreședintelui PNL Dan Vîlceanu, Guvernul va tăia, de la 1 ianuarie, pensiile românilor cu 102 lei pe lună. Ba mai mult, gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. 

"Aşa cum toată lumea a văzut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicităţii un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reducerea unor cheltuieli în anul 2019, cheltuieli care se referă la pensii şi la salarii. Practic, acest Guvern taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor. Aşa cum ştiţi, în fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflaţia şi jumătate din salariul mediu brut, lunar. Asta înseamnă că pensionarii vor avea o iarnă foarte grea, pentru că toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil şi pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenţei acestei guvernări. De asemenea, cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiţi cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevăzute prin legea salarizării, votată anul trecut în Parlament, îngheţate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va fi aplicat", a afirmat Dan Vîlceanu, joi la Parlament.

De asemenea, el susține că gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. 

"Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu mai sunt plătite. Gândiţi-vă că orele de gardă ale medicilor sunt considerate ore suplimentare. Nu poţi să pui medicii să facă gardă şi să nu le plăteşti aceste ore de gardă. Celor din sistemul penitenciar, de exemplu, le sunt plătite orele suplimentare, dar gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. Asta arată foarte clar că această guvernare, cu programul ei de guvernare, reprezintă un eşec pe toate liniile şi ne mai arată faptul că românii sunt minţiţi zi de zi", a adăugat Vîlceanu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, luni seară, că plata pensiilor recalculate va fi făcută începând cu 1 octombrie 2018, indiferent când va fi finalizată recalcularea ultimului dosar.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI