Antena Căutare

"Vor un job bine plătit de asistent medical, dar n-au nici măcar BAC-ul". Sute de persoane se „bat”pentru un post. 5.000 de lei, cel mai mic salariu

Pentru un salariu de 5.000 de lei, care poate ajunge, însă, și până la 12.000 de lei pe lună, orice român ar face "sacrificii", inclusiv să se "reprofileze" și să devină, peste noapte, asistent medical, deși nu are nici măcar diplomă de Bac. Se întâmplă în România, unde la un concurs pentru ocuparea a 24 de posturi ca asistent medical, la Spitalul din Bistrița, s-au prezentat sute de oameni.

Pentru un salariu de 5.000 de lei, care poate ajunge, însă, și până la 12.000 de lei pe lună, orice român ar face "sacrificii", inclusiv să se "reprofileze" și să devină, peste noapte, asistent medical, deși nu are nici măcar diplomă de Bac. Se întâmplă în România, unde la un concurs pentru ocuparea a 24 de posturi ca asistent medical, la Spitalul din Bistrița, s-au prezentat sute de oameni.

Salariile mari din Spitalul Județean de Urgență Bistrița au atras ca un magnet românii, care "se bat" perioada aceasta pentru 24 de posturi de asistent medical, notează publicația locală bistriteanul.ro. Jurnaliștii bistrițeni au stat de vorbă cu conducerea Spitalului de Urgență Bistrița, dar și cu cei care s-au ocupat de organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante.

158 de persoane s-au înscris pentru susținerea examenului, care include de la cunoștințe practice și teoretice, la cunoștințe de operare al calculatorului. Probele au fost atent alese și concepute pentru ca cei mai buni doar să intre în sistem și să se alăture celor 623 de asistenți medicali deja existenți la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

158 de candidații, unii fără BAC, alții cu "experiență" pe tratat rude

Printre candidați s-au strecurat și persoane care nu au lucrat o zi în viața lor, dar și persoane care deși au prezentat un atestat de asistent medical nu au diplomă de Bacalaureat. Deși pare greu de crezut, legislația îi obligă pe candidați să aibă pregătire medicală și atestat, nu și Bacalaureat. Ar fi treaba școlilor postliceale să își trieze candidații și să nu accepte studenți fără Bacalaureat, însă de multe ori acest lucru nu se întâmplă, mai scrie sursa citată.

Dintre cei 158 de candidați, 18 nu au prezentat o diplomă de Bacalaureat la examenul organizat de spital. Unitatea medicală este obligată să îi primească la examen, însă își rezervă dreptul de a ține cont la punctaj de acest „detaliu”, precum și de experiența în muncă.

„Știu că sunt cazuri care urmează aceste școli fără diplomă de Bacalaureat, pentru că școlile permit acest lucru, dar la selecția candidaților se face această triere și marea majoritate nu se descurcă la examene”, precizează liderul Sindicatului Sanitas, Mirela Trișcă.

Consultant financiar care vrea să devină asistent medical pentru că și-a îngrijit bine rudele bolnave

Printre candidați s-au numărat și persoane care vor pur și simplu să se reprofileze. Este și cazul unui tânăr din Beclean care muncește ca și consultant financiar și broker. Acesta spune că a avut mai multe rude bolnave de care a fost nevoit să aibă grijă, acumulând astfel de nevoie cunoștințe și experiență medicală.

Salarii care pornesc de la 1.000 de euro pe lună

„Asistentul medical șef de la UPU are brutul undeva la 12.000 de lei. Acesta este un maxim, de acolo venim în jos. La urgență sunt cele mai mari salarii, urmată de terapia intensivă, de medicina legală, anatomia patologică, psihiatria. Oricum salariile sunt generoase și vorbim de salarii în jur de 1.000 de euro”, a mai spus managerul Gabriel Lazany, pentru sursa citată.

1 Martie Fericit! Cele mai frumoase urări, sms-uri și poezii de Mărțișor... Vești excelente! Cu cât vor crește salariile polițiștilor în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x