Antena Căutare

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Care au fost declarațiile lui Iohannis și ale sportivului nostru.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler Galerie
Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler | Hepta

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Titlul a fost oferit în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

David Popovici: Mulţumesc tuturor care ne-au fost aproape. Trebuie să facem din sport o prioritate naţională

David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori.

"Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre", a spus David Popovici.

Citește și: David Popovici e dublu campion mondial la natație, dar merge cu metroul. Imaginea anului cu băiatul de aur al sportului românesc

Şeful statului i-a felicitat pe amândoi pentru performanţele obţinute şi a făcut apel la autorităţi să sprijine sportivii. „Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citește și: Ce sumă încasează David Popovici de la MTS pentru cele 5 medalii obținute la CE de natație pentru juniori de la Otopeni

Șeful statului a subliniat că autoritățile trebuie să facă din sport o prioritate: „Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educație, disciplină, pasiune, talent, fair-play, este despre o societate care se dezvoltă armonios și sănătos”.

La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a obținut aurul în probele de 200 și 100 de metri. Sportivul de doar 17 ani şi-a adjudecat aurul şi în finalele de 50 m, 100 m, 200 m liber şi ştafeta de 4x100 m liber masculin, la Campionatul European de înot pentru juniori.

Vezi mai multe ştiri politice în secţiunea de pe observatornews.ro

A fost din nou prelungită perioada de Recensământ 2022, în localităţile în care culgerea datelor nu s-a încheiat... Trucul prin care părinții își pot da seama dacă cei mici sunt deshidratați. La ce trebuie să fie atenți, în plin val de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x