PressOne - Numărul doi din Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a plagiat peste 150 de pagini din teza sa de doctorat

Bogdan Despescu, chestor şef de poliţie şi secretar de stat în Ministerul de Interne, a plagiat cel puţin 157 de pagini din cele 345 ale tezei de doctorat susţinute în anul 2010 la Academia de Poliţie, relatează PressOne.

Numărul 2 din Ministerul de Interne – numit în funcţie la 29 noiembrie 2019 – a folosit cel puţin patru surse bibliografice majore pentru a copia în teza de doctorat. De exemplu, dintr-o carte scrisă de un fost profesor de la Academia de Poliţie, Despescu a plagiat nu mai puţin de 77 de pagini, conform.

Bogdan Despescu s-a înscris la doctorat în 2007, când ocupa funcţia de adjunct al şefului IPJ Buzău şi a obţinut titlul de doctor în iulie 2010.

Coordonator i-a fost Ioan Dascălu, cel care – alături şi Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, şi de Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliţie – a pus în 2002 bazele domeniul doctoral Ordine Publică şi Siguranţă Naţională (OPSN).

Titlul lucrării ştiinţifice care i-a adus lui Despescu distincţia de doctor în ştiinţe este „Criminalitatea în domeniul achiziţiilor publice”.

În martie 2018, în plin scandal legat de tezele de doctorat plagiate susţinute la Academia de Poliţie, chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pentru a obliga cele două instituţii să-i plătească sporul doctoral stabilit prin lege pentru persoanele care lucrează pentru statul român.

Sursa : news.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri