Primăvara ne amăgește! După căldura din weekend, revine înghețul. La ce să ne așteptăm, în următoarele ore

 

Vremea se răcește spre sfârșitul acestei săptămâni și va fi marcată de ploi în majoritatea regiunilor. Un front de aer rece amenință România, dinspre Rusia, care va aduce temperaturi de îngheț.

Primele semnale de răcire a vremii se vor sesiza în noaptea de 17 spre 18 martie, când în Moldova și în Carpații Orientali se vor semnala temperaturi de minus 4, minus 5 grade Celsius pe timpul nopții. Frigul se va extinde apoi în zona centrală și în partea de vest.

În zona Bucureștiului, vom avea în jur de minus 3 grade pe 20 martie. Gerul va fi mai aspru în Moldova, unde pe timpul nopții se vor semnala temperaturi de minus 8, minus 9 grade Celsius.

Tendinața pentru prima jumătate a acestei săptămâni este de menținere a acestui regim termic deosebit de generos, în cea mai mare parte a țării. În zonele sudice și cele vestice, maximele diurne vor atinge în continuare 19-20 de grade, iar un semnal pentru o răcire mai semnificativă avem abia la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat Viorica Dima, meteorolog de serviciu al ANM.

Ploile vor predomina și în zonele montane, ceea ce va duce la topirea stratului de zăpadă de la altitudini mari. Precipitațiile vor fi semnalate începând cu ziua de marți.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe