Antena Căutare

Propunere legislativa: Soferii care blocheaza alte masini in parcare vor suporta pagubele in cazul unui accident

Soferii care vor parca neregulamentar si vor bloca traficul vor fi pedepsiti. Conform propunerii legislative depuse de doi deputati PSD, ei vor fi cei pedepsiti chiar daca masina lor a fost vandalizata.

"Eventualele pagube produse autoturismului care a impiedicat iesirea din locul de parcare a autoturismului regulamentar parcat, se suporta de detinatorul autoturismului care a impiedicat iesirea din parcare”, scrie in proiectul legislativ al celor doi deputati PSD, Ion Calin si Gheorghe Ciocan.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca cel care a blocat un autoturism parcat regulamentar sa plateasca o amenda intre 200 si 500 de lei.

Cei doi deputati considera ca agentii de circulatie "nu se implica" in astfel de situatii si ca adesea soferii care parcheaza legal sunt cei sanctionati.

Potrivit deputatului Ion Calin, legea se refera la cazurile in care un sofer incearca sa iasa cu masina, insa loveste autoturismul celui care l-a blocat. In aceasta situatie, cel din urma va fi cel sanctionat.

Propunerea legislativa mai prevede ca soferii carora li se suspenda carnetul pot negocia cu politistul din ce data sa intre in bigoare dovada de circulatie.

FOTO: Intact Images


Scoala pe burta goala in Galati: Programul „Cornul si laptele", oprit pentru elevi... Rata somajului in randul tinerilor, in continua crestere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x