Antena Căutare

Protestele studentilor continua in fata Ministerului Educatiei!

Studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) incep de luni noi proteste, pe termen nelimitat.

Acestia sunt nemultumiti de prevederile din Legea Educatiei privind eliminarea reprezentantilor lor din cadrul forurilor decizionale din mediul universitar.

La pichetul de la Ministerul Educatiei sunt asteptati sa participe aproximativ 400 de studenti din Capitala si din mai multe centre universitare. In cursul zilei de duminicã au ajuns in Bucuresti studenti din Timisoara, Baia Mare, Constanta, Galati, Iasi si Petrosani.

"Dreptul de a avea acces direct in toate deciziile din cadrul universitatii este unul fundamental pentru miscarea studenteasca, un drept castigat de studenti in trecut. Nu vom permite nimanui sa il limiteze. In ceea ce priveste decizia ca prezenta la cursuri sa fie obligatorie, ea este o decizie lamentabila, a unor profesori incapabili sa isi adapteze metodele de predare la nevoile studentilor. Nu vom permite ca studentul sa aiba de suferit in urma unei decizii specifice perioadei de dinainte de '89 in locul modernizarii reale a educatiei", a declarat, duminica Daniela Alexe, presedintele ANOSR.

Studentii si-au inceput seria de proteste lunea trecuta, cand in toate centrele universitare din tara a avut loc o greva japoneza.

Marti, acestia au protestat prin scoaterea cearsafurilor pe geamurile si balcoanele caminelor, iar joi prin trimiterea la Ministerului Educatiei, a cate unui pachet cu alimente, asemenea celor primite de la parinti.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Cele mai multe constructii din Delta Dunarii sunt ilegale!... Traian Igas: Doua mii de angajati vor pleca din MAI "pe cale naturala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x