Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:50Observator Special

Au apărut focare noi de coronavirus. Raed Arafat, avertisment pentru români: ”Respectați măsurile de prevenție. Trendul descendent poate să se schimbe oricând!”

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a lansat un nou apel pentru românii să respecte măsurile de prevenție a noului coronavirus, întrucât trendul descendent poate să se schimbe ”oricând”. 

Au apărut focare noi de coronavirus. Raed Arafat, avertisment pentru români: ”Respectați măsurile de prevenție. Trendul descendent poate să se schimbe oricând!”

Astfel, în cadrul unei emisiuni TV, Raed Arafat le-a reamintit românilor importanța măsurilor de prevenție a noului coronavirus și a dat, de asemenea, exemplu focarul descoperit într-o fabrică din Dâmbovița, unde zeci de muncitori au fost infectați în mijloacele de transport în comun.

"Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o emisiune.

ÎPS Pimen a murit în urma infecției cu noul coronavirus. Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților primise trei doze de plasmă în încercarea de a fi salvat

De asemenea, el a spus că în cursul săptămânii viitoare vom știi, cu adevărat, dacă există o nouă creștere a infecțiilor cu noul coronavirus și dacă este controlabilă sau nu.

În ce stare sunt muncitorii de la fabrica din Găești

Conform declarațiilor făcute de Raed Arafat, muncitorii depistaţi pozitiv sunt internaţi la spital, în timp ce persoanele care au intrat în contact cu aceştia sunt izolate la locuinţele lor timp de 14 zile. Arafat a precizat că nu se pune problema ca zonele în care se află aceste familii ale muncitorilor infectaţi să fie introduse în carantină, precizând că Direcţia de Sănătate Publică din Dâmboviţa poate dispune o astfel de măsură dacă va considera că este cazul.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1141

În România au fost confirmate, până acum, 17.191 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.141 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Recomandari