Căutare Live

ALERTĂ! Raed Arafat anunță un record negru: "România va raporta peste 800 de cazuri, iar în București nu mai sunt locuri la ATI"

Raed Arafat prevede o explozie imensă de cazuri noi de coronavius. Potrivit secretarului de stat în MAI, în spitalele din Bucureşti, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

ALERTĂ! Raed Arafat anunță un record negru: "România va raporta peste 800 de cazuri, în București nu mai sunt locuri la ATI"

Este o situație care nu s-a mai întâmplat în București și intervine în ziua în care România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri în 24 de ore - 799 în întreaga țară.

Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunțării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280, a spus Raed Arafat la Digi24. Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli InfecțioaseVictor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie.

Răsturnare de situație! Există ȘASE tipuri de COVID-19. Cum se manifestă fiecare tip de boală

Ce soluții se pot lua?

În aceste condiții, evenuale noi cazuri de COVID apărute în București care ar avea nevoie de terapie intensivă vor trebui transportate către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin, a spus Raed Arafat, declarându-se „îngrijorat”, potrivit Digi24.

Ce este de fapt coronavirusul? Medicul Virgil Musta, mesaj lămuritor pentru toată lumea: "Au înțeles greșit, creează probleme"

O altă soluție în cazul în care în București apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există și soluția unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital.

Atenție, polițiștii schimbă uniformele și se dotează cu noi dispozitive! Nimeni nu va mai putea scăpa... Accident la limita tragediei! O depășire nergulamentară a trimis cinci persoane pe patul de spital, una se află în stare...
Ultimele știri