Căutare Live

Raed Arafat: "Lupta nu s-a terminat"

Raed Arafat a vorbit despre conditiile demisiei sale din functia de subsecretar de stat. El a explicat situatia din spatele acestei demisii, invocand interese private financiare foarte puternice, la un post de televiziune.

Raed Arafat a explicat urgenta cu care si-a depus demisia. El a afirmat ca nu mai putea apara sistemul de urgenta din interior, astfel ca a decis sa o faca din afara Ministerului.

Raed Arafat a insistat insa ca lupta nu s-a incheiat, deodata cu depunerea demisiei: "Pana cand lupta nu se termina, eu nu renunt. Iar lupta nu s-a terminat".

Pe intelesul tuturor, Raed Arafat a explicat faptul ca ceea ce se intampla acum este o greseala, in sensul ca pe banii publici vor aparea actori din afara aparatului de stat care vor profita.

"Actorii din afara aparatului vin si folosesc resursele publice pe banii publici", a spus el, plangandu-se si de faptul ca in Romania cea mai mare problema in Ministerul Sanatatii este ca nu exista o definitie clara si corecta a urgentelor. "De acum pentru orice solicitare vom plati mai mult, din banii publici! Cand sectorul privat ia controlul, santajeaza si impune preturi mai mari".

"Vorbim despre finante intr-o chestiune de sanatate. Nu este numai ban in sistemul de urgenta, este vorba si de resurse umane care daca se vor imprastia in intreg sistemul vor duce la slabirea acestui sistem, atat public, cat si privat".

Cat despre Ciuhodaru, Raed Arafat a spus ca este vorba de o persoana care vorbeste despre sistemul de urgenta doar la nivel teoretic si pentru care urgenta presupune un medic si o asistenta pe masina de ambulanta.

"Sistemul de urgenta presupune insa cu mult mai mult, ca dovada am reusit sa scadem timpul de reactie si sa crestem calitatea cu ajutorul pompierilor. Daca incepem sa tratam urgenta doar din punct de vedere medical, fara interventia pompierilor ne intoarcem la situatia din 1995. Acesti oameni nu pot ramane pe dinafara, am ridicat acest serviciu SMURD cu ajutorul pompierilor si al ambulantei".

"Exista o presiune extraordinara a privatilor, sunt dovezi de netagaduit, furnizori privati de servicii de urgenta fac lobby eficient, au ajuns pana sus si au reusit chiar sa faca propuneri de legi. Nu vreau sa spun numele unei firme, nu este genul meu, dar exista cineva clar care are interes pentru aceasta situatie", a spus Arafat.

Fostul subsecretar de stat a povestit si un episod incredibil din cadrul discutiei cu autorii propunerii de lege care au refuzat sa ii raspunda la intrebari clare, medicale motivand ca prea multa analiza strica si complica discutiile.

Raed Arafat a vorbit si despre posibilitatile de viitor ale SMURD, imaginand un scenariu in cadrul caruia necesitatile de urgenta actuale sa ceara un numar si mai mare de echipaje... comerciale.

"Ministerul de Interne este intotdeauna si peste tot mai destept decat cel al Sanatatii. S-ar putea sa vedem incet incet sistemul de ambulanta public daramat in favoarea concurentei comerciale, adica s-ar putea sa apara un SMURD mult mai puternic, mai dezvoltat cu mai multe echipaje, adica sa avem un numar mult mai mare de echipaje ca sa acoperim necesitatile pe care acum le acoperim cu echipajele actuale".

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Victor Ponta ("Raed Arafat are loc in orice guvern USL"), fostul subsecretar de stat a explicat ca nu urmareste niciun post ministerial. "Nu am competenta pentru un post de ministru, nu ma intereseaza, eu lupt pentru sistemul medical de pe pozitia medicului", a spus Raed Arafat.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole
Ministerul Sanatatii s-ar putea desfiinta daca textul de lege nu va avea nicio prevedere vizavi de SMURD... VIDEO! Aglomeratie la Casa de Asigurari de Sanatate in toata tara...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri