Antena Căutare

Raport Greenpeace: Fructele si legumele, pline de pesticide

Potrivit unui studiu realizat de organizatia Greenpeace, fructele si legumele comercializate in piete sau magazine sunt pline de pesticide.

Specialistii au testat peste 22.000 de mostre de fructe si legume, iar analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara de provenienta.

Astfel, aproape toti strugurii testati au prezentat pana la 64 de pesticide diferite, iar concentratiile cele mai mari s-au inregistrat la produsele din Chile, Germania, India si Turcia.

In ceea ce priveste citricile, specialistii au constatat ca au coaja unsa cu Bifenil, pentru a le da luciu. Acest aditiv este interzis in Uniunea Europeana si a fost descoperit pe fructele din Argentina, Grecia, Spania, Turcia si Africa de Sud.

Bananele din Costa Rica, Ecuador, Columbia si Panama nu sunt recomandate consumului. Specialistii Greenpeace sustin ca sunt tratate cu etilena, un hormon vegetal de maturare a fructelor, pentru a fi coapte mai repede.

Pana si capsunele, pentru a rezista mai mult timp pe piata, sunt tratate cu pesticide. Ele contin un nivel de pesticide ce depaseste 0,01 mg/kg. Este vorba despre cele din Egipt, Belgia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Olanda si Spania.

Medicii atrag atentia ca expunerea cat de mica la pesticide perturba sistemul endocrin. Studiile arata ca riscurile de aparitie a bolii Parkinson sunt de cinci ori mai mari in cazul celor care sunt expusi frecvent la pesticide, comparativ cu ceilalti.

Foto: Intactimages

Cod galben de ploi si vijelii in toata tara!... VIDEO! Un autocar cu turisti s-a rasturnat in Vrancea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x