Antena Căutare

Răsturnare de situație în cazul copilului care a murit subit, la Iași. Dezvăluirea făcută de medic: ”Am întrebat mama dacă a fost agresat!”

Un copil în vârstă de doar șapte ani și-a pierdut viața după ce a ajuns la spital, în stare gravă, în urma unei varicele. Părinții îi acuză pe medici că nu au făcut tot posibilul pentru a-l salva, aceștia se apără spunând că a ajuns prea târziu la spital.

Răsturnare de situație în cazul copilului care a murit subit, la Iași. Dezvăluirea făcută de medic: ”Am întrebat mama dacă a fost agresat!”
Răsturnare de situație în cazul copilului care a murit subit, la Iași. Dezvăluirea făcută de medic: ”Am întrebat mama dacă a fost agresat!”

Conform primelor analize de laborator, băiatul de șapte ani a suferit complicații din cauza unui streptococ ce a dus la apariția unei infecții generalizate.

Direcţia de Sănătate Publică spune că a fost adus la spital la aproape o săptămână din momentul în care au apărut primele simptome, când era deja prea târziu.

Copilul a ajuns la spitalul din Pașcani abia miercuri, iar starea lui s-a înrăutățit cu fiecare minut care trecea. Avea febră 39, pustule pe tot corpul și vărsa sânge. 30 de minute mai târziu după ce a fost internat era în stare critică.

Varicela. Greșeala pe care mulți părinți o fac atunci când copiii au aceasta boală

”Copilul a fost diagnosticat de medicul de familie cu varicelă. În primul rând, ce m-a frapat era o cianoză generalizată. La un moment dat prezintă tahicardie, după care imediat bradicardie şi în două secunde, cred că trei, copilul face stop cardio respirator. Copilul acesta s-a prezentat destul de târziu şi într-o stare extrem de gravă”, a declarat Vasile Vasiliu, pediatru la Spitalul din Pașcani.

Din momentul în care copilul a ajuns la Spitalul din Paşcani şi până când s-a declarat decesul au trecut două ore şi 15 minute. În intervalul de timp cât a fost internat a fost resuscitat de două ori, a intrat în stop cardio respirator, a doua oară însă nu a mai răspuns manevrelor.

Medicul curant spune că a comunicat foarte greu cu familia, iar tatăl adoptiv al băiatului a fost agresiv cu echipa medicală pentru că ar fi fost deranjat de unele întrebări.

10 informatii importante despre varicela la copii

Uitaţi-vă cum a reacţionat, pe acest geam, pe această uşă, permanent sub o agresiune verbală extraordinară. Când l-am văzut ce cianotic era, am pus o întrebare mamei, dar fără ca să îi reproşez: doamnă, zic, copilul ăsta a fost agresat?”, a mai dezvăluit medicul.

De cealaltă parte, părinții nu au dorit să facă declarații suplimentare și au dezvăluit că așteaptă lămuriri de la avocat. De asemenea, în acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii au fost cei care au anunţat poliţiştii deoarece în momentul decesului băiatului cauzele erau neclare.

Se fac ultimele pregătiri pentru parada militară de 1 decembrie din București!... Asistentă de la Spitalul Județean din Suceava, amenințată cu un cuțit de un pacient nervos: ”Și-a ieșit din minți când a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x