Antena Căutare

Reguli noi la schimbarea buletinelor. Cum vor arăta cărțile de identitate începând cu 2031

Se introduc reguli noi în privința actelor de identitate. Măsurile intră în vigoare începând cu august 2031.

Galerie
Uniunea Europeană impune noi reguli în privința documentelor de identitate | Shutterstock

Cărțile de identitate ale românilor vor suferi modificări începând din luna august a anului 2031. Noile măsuri sunt în concordanță cu cererile Uniunii Europene pentru asigurarea securității și uniformității documentelor de identitate la nivelul Uniunii.

Citește și: O nouă lege dată spre promulgare! Țigările și alcoolul, cumpărate doar cu buletinul. Ce amendă riscă vânzătorii

Reguli noi la schimbarea buletinelor. Cum vor arăta cărțile de identitate începând cu 2031

Buletinele românilor vor suferi modificări în următorii ani pentru a se alinia cu cerințele Uniunii Europene. Un aspect important de luat în calcul este valabilitatea actelor de identitate.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: De ce nu ai voie să zâmbești în poza de buletin și pașaport. Motivul pentru care este interzis acest lucru

Cerințele Uniunii Europene au la bază securitatea și uniformitatea cărților de identitate pentru toate țările care fac parte din unitatea politică.

Citește și: Vacanțe planificate în Turcia ruinate după ce românii nu au fost primiți doar cu buletinul. Ce spune Ministerul Afacerilor Externe

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor (DGEP) Constanța, potrivit unei surse, atrage atenția și asupra aspectelor care țin de valabilitatea documentelor de identitate, în urma modificărilor impuse de Uniunea Europeană.

Citește și: Regulile la Loto se schimbă? Ce e nevoie să prezinți când vrei să participi la jocurile de noroc. Se vor întocmi liste electronice

Conform cerințelor UE, buletinele tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 vor fi valabile doar patru ani. Această măsură ține de schimbările fizice drastice pe care adolescenții le suferă la vârsta respectivă.

Citește și: Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii care vor să călătorească în Turcia! De la 1 iunie se va intra cu buletinul

Astfel, vor fi nevoiți să-și actualizeze actul de identitate mai des decât în prezent. Noua măsură menține o relevanță și o acuratețe a acestor documente.

De asemenea, buletinelor persoanelor cu vârste de peste 25 de ani, al căror act de identitate a fost emis după 2 august 2021, li se va prelungi valabilitatea până la data de 3 ugust 2031.

Citește și: Se schimbă Codurile Numerice Personale ale românilor. Cum vor arăta

Astfel că, toate buletinele emise deja vor fi înlocuite treptat. Ele sunt în continuare valabile până la data expirării, însă nu trebuie să depășească data de 3 august 2031. După această dată, românii vor fi nevoiți să le schimbe, astfel încât să fie conforme cu standardele europene.

Citește și: Pe românii care nu locuiesc la adresa din buletin îi așteaptă amenzi. Ce trebuie să facă pentru a nu se trezi cu Poliția la ușă

Prin aceste măsuri, Uniunea Europeană își dorește uniformizarea documentelor identitare, care ajută la o siguranță sportiă și la o recunoaștere la nivel european. În acest fel, românii vor călători mult mai ușor în spațiul european.

Citește și: Ce înseamnă SPCEP, SPCJEP sau SPCLEP din buletin. Diferenţa dintre cele trei

Actele de identitate se înlocuiesc la expirare cu cel mult 180 de zile și cel puțin 15 zile înainte de termen. Fiecare cetățean este responsabil să verifice valabilitatea propriilor documente și să ia măsurile potrivite.

Două mari categorii de pensionari vor primi mai puțini bani după recalculare. Anunțul Ministrului Muncii... Rezultate Loto azi, 25 august 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x