Antena Căutare

Regulile la Loto se schimbă? Ce e nevoie să prezinți când vrei să participi la jocurile de noroc. Se vor întocmi liste electronice

Jocurile de noroc sunt reglementate, astfel că participanții la Loto sau la orice alte tipuri de jocuri de noroc sunt obligați să prezinte buletinul la intrarea în agenții. Mai mult decât atât, vor fi întocmite liste electronice cu persoanele indezirabile și păstrate pentru o perioadă de minimum 5 ani.

colaj foto cu magazinele loto unde trebuie sa prezinti buletinul Galerie
Organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc și vor ține evidența, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. | Hepta

Noua lege prevede ca organizatorii să legitimeze și identifice persoanele care pășesc în locații. Regula a fost introdusă recent prin Legea 326 din 28 noiembrie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009.

Organizatorii de jocuri de noroc, inclusiv Loteria Română, sunt obligați să îi legitimeze pe toți cei care intră în locație

"Organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc și vor ține evidența, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia și se păstrează pentru un interval de minimum cinci ani de la constituire”, potrivit articolul 15 alineatul (6), litera d) confrom legislatie.just.ro.

Oamenii au fost revoltați la aflarea veștii că vor putea ajunge în situația în care să prezinte buletinul și să fie înregistrați. Un internaut a transmis în mediul online: „Cea mai nouă găselniță. Să joci un bilet la loto trebuie să prezinți CNP-ul, chipurile să vadă dacă ești major.Acum este mai simplu, știu dinainte fiecare ce bilet a jucat și este mai ușor de atribuit câștigul, direct la persoană care trebuie. Ce părere aveți?”, potrivit Adevărul.ro.

În momentul de față, oricine poate intra în orice magazin și orice locație și să-și scrie numerele pe bilete, doar achitând suma aferentă taxei de participare.

Citește și: Ce numere să joci la loto 6 din 49, fiindcă sunt extrase des și sunt câștigătoare. Listă cu frecvența numerelor câștigătoar

Ce trebuie să facă agențiile care organizează jocuri de noroc

Organitzatorii jocurilor de noroc, precum loto trebuie să întocmească în format electronic bazele de date referitoare la persoanele autoexcluse sau nedorite, păstrate mai apoi pentru un interval de minimu 5 ani.

„Organizatorii de jocuri de noroc întocmesc, în format electronic, bazele de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia și se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, conform mențiunii aduse articolului 15.

Citește și: O femeie a câștigat 3 milioane de dolari din lozuri răzuibile într-un inteval de 2 luni. Cum a fost posibil

Prezentarea buletinului pentru a participa la jocurile de noroc sau doar ca vizitator în locație ar încălca legea

Avocatul Adrian Cuculis apune că acestă lege este în contradicție cu prevederile GDPR, practic ar încălca legea și protecția datelor persoanle: „Este un proiect de lege vădit ilegal și în contradicție cu prevederile GDPR având în vedere că legea arată că perioada de stocare a datelor cu caracter personal trebuie să fie cât mai scurtă. Ținând cont de acest lucru este foarte posibil ca cel puțin în privința celor care doar pătrund în interiorul cazinoului și nu folosesc jocurile de noroc reglementarea să devină intruzivă în viața personală și cu privire la datele cu caracter personal.

Vorbim de culegerea și prelucrarea datelor personale ale unui vizitator. Ținând cont de acest lucru opinez că în primul rând legea ar putea să aibă un iz neconstituțional, dar pe de altă parte ar putea să încalce standardele europene în materie de date cu caracter personal și să intre în conflict cu legislația europeană”, a spus Adrian Cuculis, potrivit Adevărul.ro.

Citește și: Ce numere trebuie să joci la loto, fiindcă sunt mereu câștigătoare. Ce numere nu trebuie să joci, fiindcă sunt extrase rar

Rebeca Onoriu vrea să deschidă un muzeu în memoria mamei sale, Gabi Luncă. Care e dorința pe care fiica nu i-o poate înd... Moneda care te poate îmbogăți imediat, dacă o ai acasă. Cu cât a ajuns să o vândă un român pe Internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x