Antena Căutare

Pe românii care nu locuiesc la adresa din buletin îi așteaptă amenzi. Ce trebuie să facă pentru a nu se trezi cu Poliția la ușă

Românii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin riscă să fie amendați. Începând cu vara acestui an, românii au parte de obligații noi.

colaj clădire de blocuri românești și mână care ține un buletin
Românii care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin riscă să fie amendați | Shutterstock

Mulți români preferă să nu își declare domiciliul sau nu au timp să o facă. Dacă până acum acțiunile lor nu au adus niciun fel de consecințe, aceștia nu vor mai putea să amâne momentul, deoarece riscă să primească amendă.

În vara anului 2023, a intrat în vigoare o nouă modificare de lege cu privire la obligațiile românilor care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate. Aceștia trebuie să ia măsuri imediat, pentru a nu fi nevoiți să suporte consecințe de ordin financiar.

Citește și: Un porc a fost ”arestat” de oamenii legii după ce a fost prins în fapt. Ce făcea animalul

La ce trebuie să se aștepte românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Potrivit SpyNews, începând cu data de 10 iunie 2023 au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă față de cea din buletin. Ei au noi obligații și riscă să fie amendați dacă nu le respectă.

Citește și: Schimbări la buletinele românilor. Ce informații se vor regăsi pe cartea de identitate

Cei care locuiesc la o altă adresă decât cea înscrisă pe cartea de identitate sunt obligați să își facă mutația în termen de 15 zile. Dacă refuză să facă asta, se pot aștepta la amenzi. Ei se pot trezi cu Poliția la ușă și vor fi nevoiți să suporte consecințele.

Verificările dispuse de Poliție sunt inopinate, iar românii nu se pot sustrage acestora. De asemenea, s-a stabilit un termen de 15 zile pentru a-și putea schimba domiciliul în cartea de identitate.

Citește și: Ai un astfel de termometru cu mercur acasă? Ce sancțiune aspră riști să primești pentru încălcarea legii

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, este specificat în noua modificare de lege.

Mai mult decât atât, aceștia trebuie să încheie un contract de comodat sau de închiriere cu proprietarul imobilului. Astfel se va reduce numărul chiriilor ilegale, dar și chiriașii vor beneficia de drepturile care li se cuvin. Totodată proprietarii vor avea mai multă siguranță în ceea ce privește bunurile lor.

Citește și: Dani Mocanu, declarații din arestul la domiciliu. Cum face zeci de mii de euro din casă: "Am fost obligat de situație"

Riscurile la care se supun românii care nu respectă legea

Românii care nu respectă legea riscă să primească amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei. De asemenea, prin lege au obligația de a cere eliberarea unui nou act de identitate în cazul schimbării domiciliului în termen de 15 zile.

Citește și: Studenții nu vor beneficia de reduceri la bileterle pentru mijloacele de transport în comun. De ce nu se decontează biletele STB

Românilor li se recomandă să respecte noile modificări, astfel încât să nu fie nevoiți să dea explicații Poliției și să suporte costurile amenzilor.

Noul Centru Vechi: încep lucrările de reamenajare în capitală. Ce zone include proiectul și ce presupun lucrările... (P) Conf. Dr. Vițălaru Bogdan-Alexandru: un rezultat remarcabil pentru Medicina Veterinară din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x