Antena Căutare

Ce înseamnă SPCEP, SPCJEP sau SPCLEP din buletin. Diferenţa dintre cele trei

Odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, fiecare cetățean român intră în posesia unui buletin. În afară de faptul că ligitimează identitatea acestuia, buletinul este un act extrem de important.

După cum ați putut observa, dincolo de datele personale, pe acest document apar anumite inițiale. Puțini știu ce înseamnă SPCEP, SPCLEP sau SPCJEP din buletin și care este diferenţa dintre cele trei. Dacă vă aflați printre cei care nu înțeleg ce rol au aceste abrevieri, aflați răspunsul în rândurile următoare.

Citește și: Ion Georgescu, primarul din Mioveni, denunțat de un ”prieten” pentru că nu și-a ținut ”promisiunea”. Cine e bărbatul

Ce înseamnă SPCEP, SPCJEP sau SPCLEP din buletin

Fiecare buletin sau carte de identitate, în afară de nume, prenume, naționalitate, sex, CNP, seria și numărul, mai conține anumite indicative, sub forma unor inițiale, în partea de jos.

În cazul nostru, vorbim despre inițialele PCEP, SPCLEP sau SPCJEP. În funcție de anumite criterii, aceste indicative spun ceva, însă multe persoane nu știu ce reprezintă aceste abrevieri.

Ei bine, aflați că în funcție de reședința fiecărui cetățean din România, abrevierea poate fi diferită. SPCEP, SPCLEP sau SPCJEP se află pe toate buletinele din țară.

Citește și: Au avut loc patru cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele și unde s-au resimțit cel mai puternic

Potrivit autorităților, cele trei abrevieri înseamnă:

  • SPCEP este prescurtarea pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor
  • SPCLEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor
  • SPCJEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor

Un alt aspect referitor la aceste indicative, este că, în funcție de sectorul localității, apare fie sectorul de reședință, fie localitatea de reședință.

Citește și: Avocatul Alinei, tânăra ucisă de prietena ei în Mangalia, dezvăluie un detaliu uluitor din anchetă. Ce secret ascundeau cele două

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, denunțat de un ”prieten” pentru că nu și-a ținut ”promisiunea”. Cine e bărbatul... Cum se descurcă Orianda de când Călin Donca e în închisoare. Gestul la care a fost nevoită se recurgă soția milionarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x