Rezultate Bacalaureat 2019 Edu.ro se afișează azi! Vezi notele pe a1.ro

Rezultate Bacalaureat 2019 se afișează luni, 8 iulie 2019. Primele rezultate rezultate la Bacalaureat 2019 vor fi publice pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro, dar și pe a1.ro. 

rezulatte bacalaureat 2019

Rezultate Bacalaureat 2019 se afișează luni, 8 iulie 2019. Primele rezultate rezultate la Bacalaureat 2019 vor fi publice pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro, dar și pe a1.ro.

Update 8 iulie 2019_ rezultatele la BAC 2019 s-au afișat AZI! VEZI AICI NOTA LA BACALAUREAT 2019!

Update, 7 iulie: Doar o zi îi mai desparte pe absolvenții clasei de rezultatele la Bacalaureat 2019 A1.ro publică AICI Rezultate la BAC 2019, pentru fiecare județ în parte!

Rezultatele la BAC 2019 se vor afișa luni, 8 iulie 2019, pe site-ul Ministerului Educației, Edu.ro, până în ora 12:00, dar și la avizierele liceelor, pe liste. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, între orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019.

La examenul de Bacalaureat 2019, s-au înscris pentru sesiunea de vară peste 136.000 de candidaţi: 116.316 din promoţia curentă, iar 19.771 din promoţiile anterioare.

Bacalaureat 2019 s-a încheiat. Urmează rezultatele

Rezultate Bacalaureat 2019 Edu.ro se afișează azi! Vezi notele pe a1.ro

rezulatte bacalaureat 2019

Examenul de BAC 2019, sesiunea iunie-iulie 2019 s-a încheiat. Elevii au dat probe orale la Limba română (3-4iunie 2019), la Limba Maternă (5-6 iunie 2019), la Evaluarea Competențelor digitale – proba D), dar și Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Încă de la prima probă de BAC 2019 au fost peripeții: doi elevi din Craiova au fost eliminați din timpul examenului pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinși cu telefoanele mobile asupra lor. În această situație, regulamentul pentru fraudă sau tentativă de fraudă, spune că aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Astfel că, elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați, adică cel mai devreme în toamna anului 2020.

Nici probele scrise de la BAC, din perioada 1-4 iulie 2019, nu s-au finalizat fără incidente. De la proba obligatorie a profilului au fost eliminați doi elevi din București pentru tentativă de fraudă, iar de la ultima probă scrisă de la Bacalaureat, cea la alegerea profilului și specializării, aproape 400 de elevi au lipsit.

Subiectele au fost accesibile, spre ușoare, la cele mai multe dintre probe, însă asta nu i-a împiedicat pe elevi sau pe părinți să fie nemulțumiți.

Spre exemplu, la proba obligatorie a profilului, mii de elevi care au dat BAC la matematică s-au plâns că exercițiile de la M2 (tehnologic) au fost mai grele decât la M1 (mate-info), pornindu-se chiar și o petiție online de strângere a unor semnături pentru mărirea notei la 20 de puncte din oficiu: "Subiectul 3 exercitul 2 (b si c) a fost pentru elevi de M1, nu M2. Semnaţi petiţia, să ajungem la 75.000 de semnături", indică cei care au pornit această iniţiativă. Șansele de reuşită sunt extrem de mici însă, fiind greu de crezut că Ministerul Educaţiei va decide acordarea unor puncte în plus din oficiu celor care au susţinut examenul la matematică M2.

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

Rezultatele la BAC 2019, din 8 iulie 2019, vor elucida însă necunoscutele elevilor. Cei nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestații, între orele 12:00 și 16:00, urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 13 iulie 2019.

Rezultate BAC 2019 - pe Edu.ro și pe A1.ro

Rezultatele la BAC 2019, pentru fiecare județ în parte, se vor afișa atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și pe a1.ro, într-un articol dedicat.

Rezultate Bacalaureat 2019 - Calendar BAC Toamnă

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

 • 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
 • 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
 • 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
 • 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
 • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
 • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
 • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
 • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
 • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
 • 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
 • 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
 • 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Bacalaureat 2019 - Cum depui contestație la BAC

Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2019 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evalaurea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00, care se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Nota finală, după contestații, este definitivă. În urma reevalării lucrărilor de la BAC, notele pot să crească sau pot sa mai scadă.

Citește și:

Bacalaureat 2019: proba la alegerea profilului

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică

Edu.ro Bac 2019 Limba Română

Bacalaureat 2019 Limba Maternă

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri