- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Bacalaureat 2019: când se afișează rezultatele pe Edu.ro și cum ești declarat ADMIS la BAC 2019 - află din articolul a1.ro!
Elevii au susținut, joi, 4 iulie 2019, ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, cea la alegere a profilului și specializării. Potrivit calendarului de Bacalaureat, probele scrise s-au susținut în perioada 1-4 iulie 2019, la Limba și Literatura Română (Ea), urmată apoi de Limba și Literatura Maternă (Eb), proba obligatorie a profilului (Ec), iar ultima probă este cea la alegerea profilului și specializării (Ed).
Eelevii absolvenți de clasa a XII-a urmează acum să afle rezultatele probelor. Acestea vor fi afișate online pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro.
A1.ro va publica rezultatele la BAC 2019 pentru fiecare județ în parte, într-un articol dedicat.
Bacalaureat 2019: Când se afișează rezultatele pe Edu.ro
Notele de la BAC 2019 se afișează luni, 8 iulie, 2019, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, până în ora 12:00. În aceeași zi se vor depune contestațiile, pentru elevii nemulțumiți de notele primite - între orele 12:00 - 16:00. Contestațiile se vor soluționa într-un interval de trei zile, respectiv 9 și 12 iulie 2019. Rezultatele finale se vor afișa în data de 13 iulie.
Cum se calculează nota la BAC 2019 și cum primeșt calificativul ”ADMIS”
Pentru a obține calificativul ”ADMIS” la Bac elevii trebuie să obțină media aritmetică de 6. Iată cum se calculează media de la BAC!
Pentru a calcula media finală a examenului de bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă. Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor.
Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, așadar există trei note.
Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3.
Dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5 Matematică – 8 Chimie 9,40 Media la BAC se calculează în felul următor. (8,5+8+9,40)/3= 8,63.
Primele rezultate la Bac 2019 vor fi afișate luni, 8 iulie 2019, iar rezultatele finale, după constestatii, se vor afișa pe 13 iulie 2019.
Bacalaureat 2019 - A doua sesiune de Bacalaureat
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:
- 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
- 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
- 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
- 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
- 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
- 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
- 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
- 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
- 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
- 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
- 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
- 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.
Bacalaureat 2019 - Cum depui contestație la BAC
Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2019 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evalaurea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00, care se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.
După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.
În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.
Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.
Nota finală, după contestații, este definitivă. În urma reevalării lucrărilor de la BAC, notele pot să crească sau pot sa mai scadă.
Bacalaureat 2019 - Ce se întâmplă dacă media ta este 5.99?
Candidații care au obținut media generală 5,99 trebuie să știe că această notă se rotunjește până la 6,00.
Absolvenții de liceu care au susținut toate probele de la bacalaureat, dar nu îndeplinesc simultan condițiile menționate, dar și cei care s-au prezentat doar la anumite probe de la BAC 2019 sunt declarați “respinși”. De altfel, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii în sesiunile următoare a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
Bacalaureat 2019 - Cum ești declarat ADMIS la BAC
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Succes tuturor candidaților care au susținut examenul de Bacalaureat 2019!
Citește și:
Bacalaureat 2019: proba la alegerea profilului începe azi! Subiecte și ce trebuie să știi
Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică începe azi! Subiecte și ce trebuie să știi
Edu.ro Bac 2019 Limba Română: Subiectele și tot ce trebuie să știi
Bacalaureat 2019 Limba Maternă începe azi! Subiecte și ce trebuie să știi
Accident pe A1 Bucureşti-Piteşti. Un bărbat a murit lovit de un autocamion... Mesajul MAI pentru participanții Neversea 2019: ”Brățara se primește gratuit, dar se pune pe ambele mâini”...