Antena Căutare

1.500 de români repatriați din Italia au intrat în România. Vor sta în carantină departe de casele lor. Președintele CJ Constanța: "E un caz de iresponsabilitate maximă."

Situaţie tensionată în Constanţa acolo unde vor ajunge aproape 1.500 de români, repatraiţi din Italia, din zone afectate de coronavirus. Oamenii erau angajaţi acolo sezinier. Vor ajunge în ţară cu mai multe curse aeriene speciale după ce Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a identificat mai multe variante de transport, în perfectă siguranţă.

Conaţionalii vor fi duşi în carantină în staţiunea Mamaia, acolo unde au fost pregătite mai multe centre.

România îşi menţine graniţele deschise. Prin vama Vidin-Calafat, pe lângă românii care se întorc din vestul Europei, merg acum spre casă şi cetăţeni bulgari ori moldoveni.

România nu a închis deocamdată graniţele. Aşa că mulţi folosesc ţara noastră ca pe un culoar de trecere.

Italia este răpusă de coronavirus. Peste 600 de morți în ultimele 24 de ore. Numărul total de decese a ajuns la 4.032

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, susţine că aproximativ 1.500 de români vor fi aduşi din Italia pentru a fi plasaţi în carantină la Constanţa şi crede că acest gest este unul de iresponsabilitate maximă, atât pentru cei aduşi din Italia, cât şi pentru locuitorii judeţului.

El face apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la Guvern să ia măsurile care se impun şi să nu transforme acest judeţ într-unul izolat, solicitând ca cei aduşi din Italia să fie triaţi epidemiologic şi transportaţi apoi în judeţele de unde provin.

În vama Borş, ieri dimineaţă, sute de români au aşteptat să fie duşi, în coloană, către centrele de carantină. Din vama Borş porneste primul convoi de romani intorsi din Italia. Acestia vor fi dusi direct in centrele de carantinare din judetele fiecaruia

Aseară, o cursă TAROM a adus acasă peste o sută de români, angajați ai unei companii italiene.

Sunt 4 autocare. Toate merg spre zona unde avionul urmează să aterizeze. Sunt folii pe absolut toate scaunele din aceste 4 autocare iar şoferii după sunt echipaţi corespunzător. Persoanele vor fi urcate în aceste autocare iar mai apoi duse spre zona de carantină.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 308. 11 pacienți se află la Terapie Intensivă, iar doi sunt în stare gravă

După ce a trecut de stresul zborului într-o zonă roşie a Italiei, o însoţitoare de bord a reuşit să însufleţească atmosfera apăsătoare.

11.129 de persoane din în întreaga lume au murit din cauza coronavirusului... Nimeni pe străzi și Bucureștiul poluat cu peste 300%. "Nu se poate respira!" Valorile înspăimântătoare înregis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x