Antena Căutare

România, aproape să-și închidă spațiul aerian! Datorie în valoare de 300 de milioane de euro

România a fost la doar un pas să îşi închidă spaţiul aerian, din cauza unei datorii de aproape 300 de milioane de euro către fraţii Micula.

Romatsa, compania care dirijează un milion de avioane în fiecare an, risca să fie executată silit în următoarele două săptămâni. Ca să evite o criză fără precedent, Guvernul a anunţat că va plăti din fondul de rezervă suma uriaşă.

Responsabilitatea Romatsa este uriasa in cadrul sistemul aeronautic din Roamnia. Nu doar ca asigura trecerea avoianelor prin spatiul nostru aewroan, dar se ocupa si de trasmiterea informatiilor de la o aeronava la alta. Tot Romatsa este comapania care se ocupa de coralarea avioanelor civile cu cele militare.

S-a ajuns aici după un conflict vechi de mai bine de 14 ani între statul român şi afaceriştii Ioan şi Viorel Micula. După ce Guvernul Tăriceanu a refuzat să le mai subvenţioneze trei firme, aşa cum fusese stabilit printr.-un acord, fraţii Micula au dat în judecată statul. În 2016, au câştigat despăgubiri de 84,5 milioane de euro. Însă, cu tot cu dobânzi, suma a ajuns acum la 395 de milioane.

De patru luni, Romatsa supravieţuieşte dintr-un fond de rezervă. Având conturile blocate nu poate încasa bani de la EUROCONTROL, agenţia europeană care colectează sumele datorate de companiile aeriene dirijate prin spaţiul aerian al Uniunii Europene. iese schema

Aşa a ajuns Romatsa la un pas de blocaj.Totuşi, în ciuda problemelor financiare, conducerea companiei pregăteşte pentru salariaţi prime de zeci de mii de lei, potrivit surselor. Sumele uriaşe nu sunt însă confirmate şi oficial.

Vineri 13. Ziua cu ghinion afectează sute de milioane de oameni. Spitalele, aeroporturile, dar și companiile se feresc d... Doliu în lumea medicală! S-a stins din viață un medic extraordinar din România: "Ați învins moartea cu mâinile goal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x