Antena Căutare

Romania: Caii, o afacere din ce in ce mai profitabila pentru escroci

Caii sunt din ce in ce mai des sursa afacerilor profitabile pentru escrocii din Romania. Doi au ajuns ieri pe mana politistilor dupa ce, timp de mai bine de un an, au cumparat animalele la preturi de nimic de la proprietari creduli. Ii vindeau apoi mai departe, pe sume imense, iar dupa, cereau si retunarea TVA-ului. Prinsi cu mata in sac, si caii. langa ei, cei doi negat cum au stiut mai bine.

La doar 22 de ani, fiul pare sa fi calcat cu atentie pe urmele tatalui. Intrebat ce a facut familia sa cu caii, a preferat sa injure. Barbatul in schimb, e ceva mai diplomat: “Suntem oameni muncitori, care muncim, si ni-s dragi animalele”.

Chiar daca nu recunosc, tatal si fiul ar fi cumparat mii de cai din toata tara. Ii convingeau pe proprietari fie ca animalele sunt bolnave, fie ca nu mai gasesc o asemenea oferta. Iar de multe ori, oamenii se multumeau ca mai fac un ban.

In acte insa scriau ca au luat caii de o la firma, la un pret si de 5 ori mai mare. Apoi, vindeau animalele la o alta societate cu un pret, evident, si mai mare.

“Concret, ei au evidentiat in documentele contabile operatiuni comerciale fictive, privind achizitii de animale de la societati comerciale de pe raza judetelor Tulcea si Iasi si au solicitat compensari de TVA de la bugetul consolidat al statului”, a explicat un reprezentant al IPJ Hunedoara.

Cei doi au fost retinuti ieri pentru evaziune fiscala, iar in cursul zilei de azi vor fi prezentati parchetului cu propunere de arestare preventiva.

sursa foto: eqlife.co.uk

Bercea Mondial o duce bine in inchisoare. Pozele de pe Facebook o demonstreaza... EXCLUSIV O sarcina cu probleme poate fi tratata doar in sistemul privat. Spitalele de stat nu au aparatura necesara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x