Căutare Live

România, un paradis pentru străinii veniți să muncească

În timp ce mulţi români iau drumul străinătăţii în căutarea unui trai mai bun, din ce în ce mai mulţi străini aleg să vină la noi, să muncească! E drept, unii dintre ei au avut parte de experienţe neplăcute după ce au fost discriminaţi, dar pentru mulţi dintre emigranţii veniţi în România, traiul aici este plăcut şi chiar mult mai bun decât cel pe care l-ar fi avut în ţările natale.

Ayon, Fernando şi Joan au venit tocmai din SriLanka. Au schimbat satele tropicale pe mândria Carpaţilor. La Braşov cei trei tineri au găsit oameni primitori, un loc de muncă stabil şi - odată cu el - şansa unei vieţi mai bune.

Joan Luvi, bucătar: Aveam probleme în SriLanka, familia mea avea nevoie de bani şi am venit în România ca să trimit bani înapoi acasă. Muncesc în România şi cu banii de aici merg în SriLanka şi îmi fac o afacere.

Ayon Chatarunga, bucătar: Este pentru prima dată când sunt în altă ţară. Mă aşteptam să fie dificil, dar - după ce am venit aici - am văzut că este o viaţă normală.

Lucrează de aproape cinci luni într-un restaurant din oraşul de sub Tâmpa, iar viaţa de aici s-a dovedit a fi plină de experienţe noi şi inedite.

Reporter: Vă place zăpada din România?

Străini: Da. Pentru mine e prima dată, pentru el e a doua oară - a mai văzut zăpadă - pentru mine e prima dată când o văd. Câteodată, după muncă, atunci când mergem acasă ne jucăm pe stradă cu zăpada.

Selfie-urile cu fulgii de nea fac înconjurul lumii şi ajung la rudele rămase departe, pe insula asiatică.

Nu sunt singurii străini care au preferat să lase în urmă meleagurile natale. Lis a venit tocmai din Peru. E drept nu singură, ci alături de soţul ei, Ovidiu.

Lis Martinez, proprietara restaurant: Am venit aici in Romania pe 6 decembrie 2014, adica aproape 5 ani si un pic. Prima impresie a fost: o tara foarte frumoasa, nu am ce sa zic de asta, oameni sunt ca si in Peru. Şi-şi. Şi rele si bune. Cand am venit aici toata lumea iesea afara, adica toata lumea pleca. Ok, atunci eu de ce am venit? Dar...

Au ales să se stabilească în Braşov şi au decis să împartăşească cu românii o mică parte din cultura urmaşilor incaşilor. Au deschis un local cu mâncare cu specific sud american.

Ovidiu Popa, proprietar de restaurant: Noi am avut un soc la inceput. clientul venea si intreba ce fel de animale serviti si cum se mananca un sendvis. Am trecut peste aceste probleme. Clientii se intorc, sunt multumiti.

Încet, încet braşovenii au prins gustul mâncărurilor peruviene.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Lis Martinez, proprietara restaurant: Sunt foarte multi clienti care se intorc si zic: Wow tu esti din Peru si vin numai pentru mine, adica sa vorbesc si mi-au zis ca mancarea de la mine este foarte buna.

Peste 21.000 de muncitori străini lucrează, în prezent, în România.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Codul roşu de viscol a devastat judeţe întregi! Vântul a bătut cu puterea unui URAGAN! Un TIR, aruncat în șanț! Imagini ...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri