Legea se aplică atât persoanelor fizice cât și juridice ce au activitatea suspendată în această perioadă, dar și celor care au avut veniturile reduse cu cel puțin 15% în luna martie a acestui an.
Toți cei care locuiesc în chirie pot depune o cerere la ANAF alături de alte câteva documente. Este vorba despre contractul de închiriere, dar și un act ce să dovedească imposibilitatea plății.
Acte necesare pentru amânarea chiriilor
- Cerere depusă la ANAF;
- Contract de închiriere;
- Acord chiriaș-proprietar;
- Act doveditor pentru venituri reduse.
Citește și:
Condiții pentru amânarea chiriilor
- Venituri mai mici cu 15%;
- Valoare maximă chirie pentru persoane fizice: 2.000 de lei;
- Valoare maximă chirie pentru persoane juridice: 10.000 de lei.
În toată această perioadă, pentru cei ce depun cereri de amânare, ANAF va achita chiria. Ceea ce trebuie să știe, însă, chiriașii, este că vor restitui suma în rate egale, până la finalul acestui an.
Citește și:
Proiectul de lege a trecut miercuri, 29 aprilie, de Camera Deputaților, urmând să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.
De această lege vor beneficia și proprietarii care își dau spre închiriere imobilele, aceștia fiind scutiți de plata impozitului pe venit, dacă vor reduce valoarea chiriilor cu 30%.
Infectată, vindecată, externată, izolată. O româncă s-a reinfectat cu noul coronavirus! Medicii, încurcați în explicații... Restricții de 1 Mai. Poliția Capitalei, mobilizare masivă pe străzile din București: „Atenție! Nu se va arăta nicio tole...