Antena Căutare

Rosii crescute cu apa geotermala, in serele din Oradea

Rosii romanesti, gustoase ca in plina vara, dar crescute in miez de iarna, cu apa geotermala. E afacerea unor investitori din Oradea care a batut concurenta din Spania, Grecia sau Italia. Peste 700 de tone de rosii ajung anual in pietele din oras si dispar in timp record datorita gustului, dar si a pretului mic.

Rosiile crescute in serele din Oradea nu au concurent pe piata romaneasca. Sunt incalzite cu apa termala, nu contin chimicale si au gustul rosiei de gradina, spun cumparatorii. E si motivul pentru care nu stau prea multe pe tarabe. Sunt vandute inaintea celor din Spania, Grecia sau Italia, desi au acelasi pret. Le recomanda gustul, mirosul, dar si conditiile in care sunt cultivate si ingrijite.

Ferma din Oradea este prima si singura din tara care foloseste apa geotermala ca sursa de incalzire.

Mai mult, apa geotermala este mai ieftina decat orice combustibil, iar asta se vede in pretul rosiilor, care costa doar 6,2 lei/kilogram.

Afacerea a fost pusa pe roate in 2006, cu 18 angajati si o investitie de 2 milioane de euro. In fiecare an, din cele doua hectare de sere, in piete ajung aproape 700 de tone de rosii.

Taximetrist sau urmarit international? Un sofer de taxi din Bucuresti a ajuns in arestul Politiei... Un jandarm din Timis, prins in timp ce jefuia trei cetateni pakistanezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x