Antena Căutare

Vești bune pentru acești români. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a beneficia de trei luni de șomaj în plus

Persoanele care își vor pierde serviciul pe tot parcursul anului viitor vor beneficia de trei indemnizații suplimentare de șomaj, potrivit unui proiect de lege ce a ajuns pe masa senatorilor. 

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a beneficia de trei luni de șomaj în plus

Această măsură a fost gândită pentru protecția celor care, din motive independente de ei, rămân fără un loc de muncă, în condițiile în care, la nivel european, apar primele semne de recesiune, iar cei mai mulți angajatori, în astfel de condiții, își reduc sau chiar își întrerup activitatea.

Astfel, cei ce sunt concediați din motive ce nu țin de ei (falimentul firmei, concedieri colective etc.) până în ultima zi a lui 2020 vor primi trei indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal. De exemplu, dacă o persoană va fi concediată anul viitor și ar avea dreptul la șase luni de șomaj, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, va primi șase indemnizații plus trei suplimentare, în total, nouă indemnizații de șomaj, potrivit avocatnet.ro.

Această măsură a fost gândită pentru a veni în juaoturl celor care din motive independente de ei, rămân fără un loc de muncă, în condițiile în care, la nivel european, apar primele semne de recesiune, iar cei mai mulți angajatori, în astfel de condiții, își reduc sau chiar își întrerup activitatea. O măsură similară s-a aplicat și în perioada crizei financiare de la sfârșitul anilor 2000, aplicarea ei încheindu-se în decembrie 2009.

Potrivit Legii nr. 76/2002, actul normativ ce stabilește cadrul legal pentru șomaj, indemnizația se acordă în funcție de stagiul de cotizare al solicitantului. Astfel, indemnizația se acordă:

  • timp de șase luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum un an;
  • timp de nouă luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de minimum cinci ani;
  • timp de 12 luni, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani.

Totodată, după cum stabilește legislația în vigoare, sunt considerați șomeri și absolvenții în vârstă de cel puțin 16 ani, care nu s-au putut angaja într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire. Aceștia pot obține indemnizația de șomaj chiar dacă nu au un stagiu de cotizare minim.

Veste bună pentru elevi! Alocațiile ar putea crește cu 50% din 2020!  "Copiii au cea mai mică alocație din Uniunea ... Cum poți să reduci semnificativ costurile cu energia electrică şi gazele. Trucuri ca să scazi costul facturilor...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x