Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

Salvatorii români din Albania s-au întors acasă! Cum vor fi răsplătiți de autorităţile de la Bucureşti

Salvatorii români, care au ajutat la căutările victimelor din Albania, s-au întors acasă pe 1 Decembrie. Vor fi premiaţi de autorităţile de la Bucureşti, dar cel mai frumos cadou l-au primit de la albanezi chiar de ziua naţională. Un mesaj de mulţumire a fost proiectat pe un panou, în piaţa centrală din Tirana.

Salvatorii români din Albania s-au întors acasă!

Salvatorii români s-au întors acasă după şase zile în care au căutat fără încetare victime în ruinele din Albania. Pe aeroport, cei 52 de militari, voluntari şi câinii lor de salvare, au fost întâmpinaţi de Ministrul de Interne şi de Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Colonelul Vasile Pirtea este comandantul echipei de salvatori români, RO-USAR. A plecat în Albania în ziua în care fiul lui se interna în spital pentru o intervenţie chirurgicală.

Una dintre cele 300 de replici i-a surprins pe salvatori dar şi pe reporterii Observator lângă clădirile şubrede.

Imaginile dezastrului lăsat în urmă de cutremurul de 6,4 pe Richter sunt greu de şters din memoria militarilor români.

Misiunea salvatorilor români nu a rămas fără ecou în Albania. Ieri, de Ziua Naţională a României, în Piaţa centrală din Tirana autorităţile ne-au tranmis un mesaj de recunoştinţă: "La mulţi ani, România! Din partea Albaniei, cu dragoste, vă mulţumim!"

Tragedia din Albania lasă în urmă 51 de morţi şi peste 700 de răniţi. Mii de familii au rămas fără casă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă trage un semnal de alarmă, pentru România!

Salvatorii români au sprijinit Albania în urma declanşării mecanismului european de protecţie civilă. Într-o situaţie similară, în România, autorităţile declară că se bazează şi pe sprijinul statelor membre.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro