Antena Căutare

Veste bombă pentru angajați! Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare?! Ce spune inițiatorul proiectului de lege

Un nou proiect de lege ce prevede ca sâmbăta să devină zi lucrătoare stârnește valuri de indignare în rândul tuturor angajaților în România. Deputatul care a inițiat acest proiect a dat mai multe detalii despre schimbările ce ar urma să fie aduse programului de lucru.

Un nou proiect de lege ce prevede ca sâmbăta să devină zi lucrătoare stârnește valuri de indignare în rândul tuturor angajaților în România. Deputatul care a inițiat acest proiect a dat mai multe detalii despre schimbările ce ar urma să fie aduse programului de lucru.

Inițiatorul proiectului, deputatul Dan Vîlceanu, a explicat faptu că proiectul de lege prezentat de el ar lăsa la latitudinea angajatului să aleagă dacă va munci plătit sâmbătă sau la schimb cu altă zi liberă din săptămână.

„Proiectul de lege pe care l-am propus nu schimbă cu nimic programul de lucru de 40 de ore, ci se referă strict la orele suplimentare care sunt şi rămân opţionale. Proiectul pe care l-am depus nu impune obligaţii nici pentru angajaţi, nici pentru angajatori, ci doar permite celor două părţi să îşi facă programul aşa cum doresc. Astfel, angajatorii îşi rezolvă problema deficitului de personal în perioade aglomerate, iar angajatul primeşte mai mulţi bani dacă doreşte lucreze într-o zi de repaus. Repet, orele suplimentare sunt opţionale, angajatul alege dacă lucrează sau nu, angajatorul nu-l poate obliga, iar proiectul meu nu schimbă acest lucru. Oferă doar posibilitatea plăţii în bani şi nu cu timp liber în cazul în care orele suplimentare sunt prestate într-o zi de repaus săptămânal”, a scris deputatul Dan Vîlceanu, pe Facebook.

Acesta a mai prezentat existența noului proiect de lege ca o pe soluție pentru angajatorii care se plâng, tot mai mult în ultima vreme, de lipsă de forță de muncă.

„Proiectul este pe circuitul parlamentar şi eu sper că toţi colegii vor citi cum trebuie şi vor înţelege că acesta este şi un răspuns la solicitările din piaţă şi vine pe un deficit uriaş al forţei de muncă. Recent, Guvernul a suplimentat cu 10.000 de persoane contingentul de lucrători pe piaţa forţei de muncă din România. În plus, angajatorii se plâng că au zeci de mii de locuri de muncă neocupate. Viziunea mea asupra politicii în domeniul muncii în România este de simplificare şi flexibilizare a pieţei muncii.”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Un bărbat a murit pe treptele spitalului, la câteva minute după ce fusese externat. Nu s-a mai putut face nimic pentru e... Cum a reușit un arădean să păgubească mai multe benzinării. Tânărul își făcea plinul la mașină, fără să plătească niciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x