Sapte drumuri nationale blocate. Comandamentul de iarna se reuneste la Ministerul de Interne

Prefectul de Botosani, Costica Macalet, a cerut ajutor de la armata, pentru a putea debloca drumurile din judet. Macalet a declarat pentru Antena 3, ca situatia este foarte grava: "Ne-am mobilizat foarte tare, avem un caz mai special unde intervenim cu o echipa SMURD a pompierilor, salvarea si armata. Avem doua freze care vin din directii diferite si speram ca in doua ore sa ajunga la Botosani.

Intact Images

"Femeia gravida este pregatita sa se urce in salvare, speram ca in trei ore sa putem sa o aducem la spital. Este sub asistenta medicala, nu cred ca va fi cazul foarte grav", a aratat Macalet.

"Este viscolul foarte puternic si daca se intervine acum, peste o ora zapada este la loc. Am mobilizat politia, jandarmeria, salvarea, armata. Am avut ieri doua blocaje, unde s-a lucrat patru ore.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a aratat ca armata a intervenit la Husi, pentru a ajuta formatiunile Ministerului de Interne la deblocarea drumului dar si la Botosani, unde a fost nevoie de transportarea urgenta a unei femei gravide. "Oamenii pusi la dispozitie pentru astfel de interventii sunt in continuare la datorie si vor raspunde când mai este nevoie".

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat pentru Antena 3 ca se impune un comandament de iarna, din moment ce situatia este din ce in ce mai grava. "Suntem pe pozitii cu toate fortele, cu toate utilajele. Cele mai afectate judete sunt Suceava si Botosani, dar se pare ca acest cod galben de ninsori se mentine pe Moldova. Au fost mobilizate toate autoritatile. Fac apel la populatie sa nu se aventureze in acele zone".

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri