Antena Căutare

Șapte tineri din Teleorman și Galați, reținuți pentru fraude informațice de peste 470.000 de dolari! Cum acționau 

Șapte tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, din Teleorman și Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce ar fi comis infracțiuni informațice pe site-uri de vânzări active pe teritoriul Statelor Unite ale americii.

Șapte tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, din Teleorman și Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce ar fi comis infracțiuni informațice pe site-uri de vânzări active pe teritoriul Statelor Unite ale americii. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prejudiciul creat este de peste 470.000 de dolari.

Astfel, mai mulți polițiști au efectuat, marți, 22 ianuarie, 24 de percheziţii în judeţele Galaţi, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic, informează Poliția Română.

Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională s-ar fi format încă din cursul anului 2014 şi, până în prezent, ar fi acţionat în scopul comiterii de infracţiuni informatice – inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii de tranzacţii on-line, privind vânzarea-cumpărarea unor bunuri.

Astfel, susțin anchetatorii, membrii grupării ar fi introdus şi modificat date informatice pe site-urile de vânzări on-line active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (Craiglist, eBay, Facebook Market Place şi Amazon), inducând în eroare cumpărătorii de bună-credinţă şi determinându-i să remită contravaloarea bunurilor oferite la vânzare, fără a le trimite aceste bunuri, producând astfel pagube unui număr de peste 239 de părţi vătămate (cetăţeni sau locuitori ai Statelor Unite ale Americii) şi

În urma perchezițiilor, șapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, din judeţele Galaţi şi Teleorman, au fost reţinuţi 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic. Ei urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, potrivit DIICOT.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la suma de 470.989 dolari, iar cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice, se mai arată în comunicatul de presă al IGPR.

Cine sunt cei doi tineri morți după ce s-au izbit cu 100 km/h de un autobuz, în Capitală... Legătura neștiută dintre ”Urul Carpatin” și Gabriela, studenta ucisă în accidentul de la Cluj! Mesajul sfâșietor a emoți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x