Antena Căutare

Scandalul de la Maternitatea Giuleşti se extinde! Ies la iveală probleme grave din mai multe maternități din București

Scandalul de la Giuleşti s-ar putea extinde. Mamele unor bebeluşi infectaţi în alte maternităţi le cer autorităţilor să facă dezinfecţii în toate spitalele din Bucureşti. Una dintre ele a povestit, pentru Observator, chinul prin care trece după ce bebeluşul ei ar fi luat la naştere klebsiella.

Scandalul de la Giuleşti s-ar putea extinde. Mamele unor bebeluşi infectaţi în alte maternităţi le cer autorităţilor să facă dezinfecţii în toate spitalele din Bucureşti. Una dintre ele a povestit, pentru Observator, chinul prin care trece după ce bebeluşul ei ar fi luat la naştere klebsiella. Între timp, la Grigore Alexandrescu au ajuns încă două cazuri de copii infectaţi la Giuleşti.

„Din ziua a zecea, de când am ajuns acasă cu fetita, a început să plângă fără motiv. Iniţial, s-a pus pe seama colicilor. Mi s-a spus să stau liniștită”, a povestit o proaspătă mămică.

Din păcate, la urină s-a dovedit bebeluşul are o infecţie cu Klebsiella, o bacterie specifică mediului intraspitalicesc. Şi ulterior confirmată de analizele pe care părinţii i le-au făcut copilului. Acum încearcă să-şi explice cum s-a întâmplat.

Între timp, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în această perioadă se fac ignenizări, se fac tratamente, dar că „astfel de măsuri trebuie să se ia permanent”.

Până acum, la Maternitatea Giuleşti au fost confirmate 20 de cazuri de copii purtători de stafilococ auriu. Aici au fost deja sistate internările. Asta şi pentru că mai mulţi angajaţi testaţi au fost descoperiţi drept purtători ai virusului.

Deocamdată, cele 21 de cadre medicale sunt, în acest moment, în concedii medicale sau în zile libere. Controalele Direcţiei de Sănătate Publică nu s-au încheiat. Iar un rezultat clar, pentru toate maternităţile private sau de stat din România, îl vom avea, cel mai devreme, într-o săptămână.

Locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități! Unde vor fi încadrați peste 500 de oameni... Am împrăștiat pesta porcină cu mâna noastră! România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x