Managerul medical al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu", Dinu Florin Albu, a declarat, vineri, că decizia Direcţiei de Sănătate Publică de a sista internările este ”prematură, poate chiar pripită” pentru că nu există rezultatele finale ale analizelor. În plus, managerul susţine că unitatea a luat măsuri încă din luna octombrie pentru asigurarea siguranţei actului medical.
Potrivit acestuia, în unitate se internează, anual, 13.000 de persoane din toată ţara, fiind maternitatea din Bucureşti cu cel mai mare număr de naşteri anual.
”Solicităm DSP să analizeze cu celeritate probele, astfel încât maternitatea să-şi poată relua activitatea cât mai curând”, a mai spus medicul Albu.
Potrivit acestuia, în 2018 s-au investit 1,4 milioane de lei de pentru reparaţii curente şi reabilitări ale Secţiei de Neonatologie.
Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în urma unui control declanşat la Maternitatea Giuleşti după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au fost confirmaţi cu stafilococ auriu, s-a stabilit că 11 din cei 49 de angajaţi testaţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai acestei bacterii.
"Există nişte reguli, ei nu trebuie să vină la serviciu, trebuie să se trateze, lucrurile acesta se întâmplă. Am vorbit în nenumărate rânduri că nu ştim să ne spălăm pe mâini, am fost ironizată, normal, dar se pare că avem într-adevăr o problemă", declara, ministrul Sorina Pintea, care nu a exclus posibilitatea suspendării temporare a Maternităţii Giuleşti.
În această perioadă, Spitalul Clinic de Urgenţă “Grigore Alexandrescu” a semnalat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB) depistarea unor pacienţi copii cu infecţii stafilococice născuţi în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”.
DSP a dispus efectuarea unei verificări în Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu” şi a constatat că, începând din 24 octombrie şi până în prezent, au fost internaţi 15 pacienţi, copii proveniţi de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, din care 12 copii confirmaţi cu stafilococ auriu MRSA. Pentru alţi doi copii se aşteptau tezultatele de laborator, iar unul dintre copii nu a fost confirmat cu MRSA.