Antena Căutare

Măsuri de securitate drastice pentru vizita lui Papa Francisc la Blaj: Alcoolul a fost interzis în oraș

Pe 2 iunie, în cea de-a 3-a zi pe care o va petrece în România, Papa Francisc se va afla la Blaj, în judeţul Alba, unde au fost luate măsuri drastice de securitate

Măsuri de securitate drastice pentru vizita lui Papa Francisc la Blaj: Alcoolul a fost interzis în oraș
Papa Francisc la Blaj

Pe 2 iunie, în cea de-a 3-a zi pe care o va petrece în România, Papa Francisc se va afla la Blaj, în judeţul Alba, unde au fost luate măsuri drastice de securitate.Cel mai aşteptat moment al zilei de 2 iunie este Sfânta Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri, ce va avea loc la ora 11:00.

Papa Francisc se va afla la Blaj în data de 2 iunie. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri ai închisorilor comuniste.

Papa Francisc va ține apoi o cuvântare și, după masă, va participa la o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj. La final va oferi celor prezenți un salut și va pleca spre Sibiu, unde, la ora 17:20, va avea loc ceremonia oficială a plecării.

Desfășurare de forțe pentru vizita lui Papa Francisc

A fost o întreagă desfăşurare de forţe la Blaj, pentru ca toate lucrurile să funcţioneze perfect cu ocazia vizitei lui Papa Francisc. De la administraţia locală, forţele de ordine şi locuitorii municipiului, toată lumea este implicată în buna organizare.

Potrivit primarului din localitate, Gheorghe Rotar, înainte de sosirea Papei, încă de sâmbătă, vânzarea de alcool va fi interzisă în tot orașul. În Parcului Avram Iancu din oraș va fi amplasată zona comercială, unde se va vinde mâncare și băuturi nonalcoolice.

Primarul din Blaj a adăugat că orașul va fi închis accesului auto cu o seară înainte, dar vor fi lăsate libere câteva rute de tranzit pentru mașinile mici, cu masa de sub 3,5 tone.

Echipa care asigură securitatea nemijlocită a lui Papa Francisc în România este formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, pregătiţi special pentru un astfel de eveniment.

Citește și: SRI, pregătiri speciale pentru vizita Papei Francisc. Vor veni agenţi secreţi ai Gărzii Elveţiene

Papa Francisc la Blaj, reguli de acces pe Câmpia Libertății

Documente necesare accesului pe Câmpia Libertății

Accesul se va face pe baza invitației nominale primite și a actului de identitate, respectiv carte de identitate sau buletin de identitate, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani părinții trebuie să prezinte copii după certificatul de naștere. De asemenea, pentru copiii sub 12 ani vor fi distribuite brățări pe care vor fi trecute numărul de telefon și numele părintelui însoțitor, pentru a fi evitate situațiile nedorite în care minorii se pot pierde de părinți.

La toate intrările pe Câmpia Libertății există puncte de informare, spre care vor fi îndrumați cei care întâmpină, din diverse motive, probleme de acces.

Papa Francisc la Blaj. Realizarea accesului pe Câmpia Libertății

Cei care vor veni cu autocare, microbuze și autoturisme personale sunt rugați să ajungă la Blaj până în data de 2 iunie 2019, ora 07.00. Această solicitare vine în urma măsurilor anunțate de primăria orașului, cu privire la accesul pelerinilor în municipiul Blaj, în data de 2 iunie 2019, precum și la cererea forțelor de ordine care au în vedere fluidizarea accesului pelerinilor pe Câmpia Libertății.

Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis în data de 2 iunie 2019 în intervalul orar 06.00 – 10.00. Pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp, toți pelerinii urmând să treacă prin filtrul de control de securitate de la intrarea pe Câmpia Libertății. Accesul pe Câmpia Libertății cu animale de companie este interzis.

Papa Francisc la Blaj. Obiecte permise a se afla în posesia pelerinilor

Pe Câmpia Libertății se va putea intra cu următoarele obiecte: apă în sticlă de plastic (pet), scaun pliabil, umbrelă mică sau pelerine de ploaie (recomandat), rucsac mic, sandwich. Pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Cel mai aşteptat moment al zilei de 2 iunie în cadrul vizitei lui Papa Francisc este Sfânta Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri, ce va avea loc la ora 11:00.

Citește și: Rugăciunea de suflet a lui Papa Francisc, învățată de la bunica sa: ”Mi-a marcat drumul credinței”

Program Papa Francisc în România, traseul complet al Suveranului Pontif. Unde poate fi văzut

Papa Francisc la Iași. Peste 120.000 de pelerini din toată lumea vin în inima Moldovei​

Descoperire cumplită în Marea Neagră! Sănătatea românilor este în pericol! „Este cea mai invizibilă ameninţare”... Papa Francisc, gest neașteptat în fața Palatului Cotroceni. Tinerii care îl așteptau și-au făcut selfie-uri cu Sfântul P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x