Antena Căutare

Schimbarea la Față a Domnului. Iată ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare

Crestinii ortodocsi sarbatoresc in fiecare an, pe 6 august, Schimbarea la Fata a Domnului. Iata ce nu trebuie sa faci in aceasta zi de mare sarbatoare.

Creștinii ortodocși sărbătoresc în fiecare an, pe 6 august, Schimbarea la Față a Domnului. Iată ce nu trebuie să faci în această zi de mare sărbătoare.

Schimbarea la Față a lui Iisus Hristos, unul dintre cele 12 praznice împărătești, mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Obrejenie.

Potrivit tradițiilor, creștinii ortodocși, în această zi de mare sărbătoare nu au voie să se certe cu nimeni sau să pornească discuții conflictuale. În același timp, fetelor le este interzis să se pieptene pentru ca părul să nu li se oprească din crescut, așa cum nici iarba nu mai crește.

Fiind mare zi de sărbătoare nu se muncește, nu se fac treburi în gospodărie, nu se spală și nu se gătește. Schimbarea la Față a Domnului de cinstește mergând la biserică, ducând poame din noua recoltă pentru a fi binecuvântate și date de pomană. Această zi este una dedicată odihnei.

Se mai spune că oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa acestei zilei, vor muri până la sfârşitul anului. Tot în popor se crede că oamenii care se roagă să scape de o patimă, respectiv beţie, tutun, preacurvie, sigur vor fi vindecaţi, iar femeile însărcinate, care vor cinsti această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Tragedie în familia lui Traian Băsescu. A MURIT! Organismul i-a cedat după o luptă crâncenă!... E JALE pe șoselele din toată România. S-au reținut SUTE DE PERMISE pentru aceste DOUĂ GREȘELI pe care șoferii le-au făcu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x