Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Se dau bani de la stat! 370 de lei, ajutor lunar de la Guvern: Cine sunt cei care îl pot primi

Se dau bani de la Guvern! Executivul a aprobat prin Ordonanță de Urgență un nou ajutor social, este vorba de o indemnizație în valoare de 370 de lei, care va fi primită în fiecare lună.

Se dau bani de la Guvern! Executivul a aprobat prin Ordonanță de Urgență un nou ajutor social, este vorba de o indemnizație în valoare de 370 de lei, care va fi primită în fiecare lună.

Banii vor putea fi folosiți pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei termice și energiei electrice, iar beneficiarii sumei sunt veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război, notează publicația legestart.ro.

„Veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afară serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de lupta ale războiului, beneficiază în anul 2017 de un ajutor anual în cuantum de 370 lei/persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice”, se precizează în poiectul de hotărâre de Guvern.

"Sumele pentru plata ajutorului prevăzut, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii", se mai arată în document.

Ajutorul anual are ca scop susținerea veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice. C

onfor statisticilor de la Ministerul Muncii, de ajutorul anual vor beneficia 10.066 persoane, din care 9.438 persoane plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 327 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 300 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii.