Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Anunț de maximă importanță! Se scoate izolarea de 14 zile doar pentru românii care se întorc din anumite țări

Se scoate izolarea de 14 zile doar pentru românii care se întorc din anumite țări, este declarația făcută de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta susține că se ia în calcul eliminarea autoizolării la revenirea în România din țări cu rată mică de cazuri noi.

Autoritățile iau în calcul să scoate izolarea de 14 zile doar pentru românii care se întorc din anumite țări din Europa

Profimedia Images

Aflat într-o vizită de lucru la Mioveni, Ministrul Sănătății a fost întrebat despre noua rundă de relaxare a măsurilor, programată pentru 15 iunie. El a amintit că cetăţenii care se întorc în ţară vor sta în autoizolare 14 zile, pentru moment.

"În măsura în care vedem că acel stat are rată de cazuri noi la mia de locuitori, mică gândim prin reciprocitate, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. Dar încă nu este momentul. În această perioadă analizăm momentul şi veţi vedea spre 15 iunie şi deciziile luate. (...) Da, avem cele 14 zile", a susţinut Nelu Tătaru.

Ce măsuri noi ne așteaptă, de la 15 iunie! Marcel Vela a făcut anunțul momentului: „Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări”

Asimptomaticii ar putea să fie trimiși acasă

Nelu Tătaru a declarat că ia în calcul ca persoanele infectate cu noul coronavirus care vor fi asimptomatice să stea acasă, în măsura în care transmiterea comunitară va fi "joasă".

"Am fost la a doua perioadă de măsuri de relaxare. Nu poţi face în acelaşi timp, să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare. Este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate, creşte acest risc. În măsura în care vom avea transmitere comunitară joasă, gândim şi asimptomaticii acasă, sub supravegherea medicilor de familie", a spus ministrul, aflat într-o vizită la Mioveni, unde evaluează situaţia unităţii sanitare din localitate.

Recomandari