Antena Căutare

Sindicalişti MAI, despre reorganizare: Ministrul a precizat că nu va avea ca finalitate restructurări de personal/ Organizaţiile sindicale nu susţin comasarea inspectoratelor judeţene

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, referitor la decizia ministrului Marcel Vela de a restructura activitatea, că nu este de acord cu comasarea inspectoratelor judeţene. Sindicaliştii au precizat că au primit asigurările ministrului că reorganizarea nu fa avea ca efect restructurări de personal.

Sindicaliştii au transmis, joi, un comunicat de presă în care au prezentat câteva dintre concluziile şi unele puncte de vedere exprimate la ultimele discuţii de la sediul MAI, pe marginea reorganizării structurale anunţate de ministrul Marcel Vela.

”În prezent, nu există un Plan de reorganizare, consultarea sindicatelor fiind o etapă preliminară studiului care precede elaborarea acestuia. Preşedintele FSNPPC a solicitat întocmirea documentului, prevăzut de OMAI 105/2013 privind activitatea de planificare structurală şi management organizatoric, pentru a vedea concret care sunt intenţiile ministerului şi a putea formula puncte de vedere avizate”, au transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, până acum nu s-au estimat costurile financiare şi nu există resurse alocate în acest scop.

”Ministrul a precizat că reorganizarea nu va avea ca finalitate reducerea numărului de indicatori în plată (restructurări de personal). FSNPPC a reiterat ideea că în structurile Poliţiei încă se menţine un mare deficit de personal, care afectează în mod special eficienţa misiunilor de ordine publică în zonele urbane şi rurale. FSNPPC, inclusiv organizaţiile teritoriale, nu agreează desfiinţarea/comasarea IPJ-urilor, a Poliţiei Rurale şi externalizarea structurilor de suport - aşa cum au propus, în sală, reprezentanţii a două sindicate -, considerând că înfiinţarea altor structuri de coordonare şi conducere a Poliţiei, la nivel regional, nu poate fi eficientă, atât timp cât organizarea adminstrativ-teritorială a ţării este, conform Constituţiei şi a legii, cea pe judeţe”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia au precizat că au solicitat urgentarea adoptării OUG pentru modificarea Legii nr.364/2004 privind poliţia judiciară.

”Am prezentat conducerii MAI răspunsul primit, chiar ieri, de SNPPC, de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (urmare interpelării noastre scrise de săptămâna trecută), prin care am fost informaţi că motivarea Deciziei 51/nov. 2019 este în curs de semnare şi urmează fi publicată în M.Of. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că se impune elaborarea unei OUG pentru materializarea efectelor acestei Decizii, care va determina recalcularea salariilor la nivelul maxim al funcţiilor similare aflate în plată (la nivelul ordonatorului de credite), inclusiv acordarea retroactivă a sumelor, pe ultimii 3 ani, în temeiul Deciziei CCR 794/2016, aşa cum noi deja cerem în miile de procese pe care le avem pe rolul instanţelor de contencios administrativ-fiscal”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că a discutat cu Jandarmeria despre restructurările din cadrul ministerului, iar aceasta este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională, care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale.

Marcel Vela a anunţat, luni, că planul de reorganizare va fi finalizat în această săptămână.

Sursa : news.ro

Întâmplare la limita tragediei. Un tren s-a rupt în mers din cauza unei garnituri vechi. Călătorii au suferit atacuri de... Avarie în gara Craiova! Întârzierile trenurilor au ajuns la aproape 200 de minute...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x