Antena Căutare

Someri de la 16 ani: Absolventii institutiilor de invatamant pot cere indemnizatie de somaj

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) informeaza ca absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, daca se inregistreaza, in cel mult 60 de zile de la data absolvirii, la agentia de ocupare a fortei de munca, in calitate de persoana care isi cauta de munca.

Nivelul indemnizatiei este echivalentul a 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii, respectiv informare si consiliere profesionala, medierea muncii si formare profesionala.

Absolventii care vor sa se inscrie pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa pregateasca un dosar cu actul de identitate, in original si copie, actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie si adeverinta medicala care sa certifice ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Scoala, la raport: batai, alcool si furturi... Ministrul Educatiei doreste sa renunte la camerele de supraveghere de la BAC...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x