Antena Căutare

Sorin Ovidiu Vantu, urmarit penal pentru spalare de bani si delapidare

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, liderul de sindicat Liviu Luca si membrii ai conducerii PSV Company SA au fost pusi sub invinuire de procurorii DIICOT pentru spalare de bani, delapidare cu consecinte deosebit de grave si constituire a unui grup infractional, informeaza Antena 3, care citeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat DIICOT, emis in data de 22 august, "procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Luca Liviu, Supeala Gheorghe, Bohalteanu Ioan, Tanasescu Nicolae, Petrovici Elena, Comanescu Gabriel Valentin, Ciocanelea Florin Radu, Nache Emil, Anagnastopol Zizi, in calitate de reprezentanti ai conducerii executive a S.C. PSV Company S.A. ( fosta S.C. Petrom Service S.A.) si membri ai Consiliului Director al Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom, precum si fata de Vantu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian, in calitate de imputerniciti ai societatilor off - shore Comac Ltd., Stone Com Ltd si Elbahold Ltd, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani".

Procurorii sustin ca "invinuitii au constituit un grup infractional organizat, care a actionat in scopul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom, in modalitatea insusirii, pentru societatea nerezidenta Elbahold Ltd., a unei parti din activul patrimonial pe care-l detinea, fapt realizat prin diminuarea participatiei detinute la S.C. Petrom Service S.A., de la 50% la 25% din actiunile emise".

Ca urmare a activitatii infractionale, patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12.000.000 Euro.


In luna iunie a acestui ani, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare de catre Curtea de Apel, in procesul in care este acuzat de santajarea lui Sebastian Ghita.

Furtunile au facut ravagii pe litoral: Vantul a batut cu 90 km/h! ... Inmormantare de lux la Timisoara. Cortegiul funerar a blocat un bulevard intreg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x