Cu o lavetă şi o sticlă de detergent lichid câştigă mai mult decât profesorii sau poliţiştii. E povestea spălătorilor de geamuri care au transformat intersecţiile în adevărate locuri de muncă. Nu se tem nici de amenzi şi nici de eventuala furie a şoferilor deranjaţi de modul în care apar.
Răzoare, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti. Un tânăr curăţă de zor parbrize - chiar dacă şoferii nu îi solicită serviciile. Recompensa primită e de cel mult 5 lei. În discuţia cu reporterii noştri, refuză ideea de a munci legal.
Dacă în fiecare zi un tânăr ar câştiga ca astăzi - 200 de lei - într-o lună ar avea venituri de 6.000 de lei.
Cei mai profitabili spălători de geamuri sunt copiii. În urmă cu doi ani, procurorii francezi au destructurat o reţea care acţiona pe străzile Parisului.
Procurorii DIICOT au descoperit că iniţial cei 70 de copii fuseseră iniţiaţi chiar în Capitală. Câteva luni bune au învăţat cum să cerşească, cum să spele parbrize şi cum să fure din buzunare în timp ce oamenii stau la semafor. Şi niciunul dintre aceşti copii nu avea mai mult de 13 ani.
Numărul cerşetorilor creşte vara, iar poliţiştii nu au încă o soluţie. Cerşetorii nu îşi plătesc amenzile şi nici nu pot fi executaţi silit pentru că nu au nimic pe numele lor.