Antena Căutare

SPECIAL: Fondurile de vanatoare, ultima gaina de aur a Romaniei

Capra neagra, ursul brun si cerbul carpatin au devenit redute ale unei batalii politice duse in Parlament prin intermediul unei legi care reglementeaza modalitatea de atribuire in administrare a fondurilor cinege¬tice. Camera Deputatilor a adoptat ieri, cu 254 de voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 102/2010 pentru modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, act normativ facut minge de ping-pong intre PDL si PSD.




"Stricam tot ce a fost bun. Romania este o tara cu vanat valoros, dar prin administrarea lui de asociatii-fantoma vanatul se va distruge. Multi vor lua fonduri, vor rade vanatul si apoi vor zice ca nu mai au bani sa plateasca arenda", pledeaza deputatul PNL Gheorghe Gabor pentru pastrarea controlului AGVPS asupra fondurilor de vanatoare.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea acuza in mod direct interesele PDL. "Se castiga foarte multi bani din turismul de vanatoare. Exista un interes extraordinar de a pune mana pe aceste terenuri pe care se poate practica vanatoarea sportiva. E ultima gaina de aur a Romaniei, pentru ca avem una dintre cele mai mari posesiuni in materie de fond de vanatoare. Asociatiile noi au legatura directa cu lideri PDL precum Falca, Pinalti si chiar cu deputatul Tinel Gheorghe.

In acest moment, Ministerul Mediului intarzie cu derularea celei de-a doua faze a licitatiei, pentru ca asteapta modificarea Ordonantei in Parlament asa cum vrea PDL. Dar sunt inconstienti, pentru ca in aprilie trebuie platite taxele pentru terenuri, iar AGVPS daca nu stie daca va mai fi gestionar nu le va mai plati, terenurile vor ramane fara stapan si va intra oricine sa braconeze", a declarat Zgonea pentru Jurnalul National.

Vicepresedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, Kelemen Atilla, a declarat pentru Jurnalul National ca amendamentul depus de PDL, care vizeaza o reducere si mai drastica a fondurilor administrate de AGVPS, a fost respins in comisii, dar a justificat indepartarea Asociatiei de la gestionarea fondurilor de vanatoare prin dorinta Ministerului Mediului "de a crea o competitie mai mare" intre asociatiile de profil.

Citeste articolul complet pe Jurnalul

ICCJ: Marius Petcu ramane in arest preventiv... Dinel Staicu a fost capturat in Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x